Evert Santgoeds: ‘Ik kijk Dirt, zoals een rechercheur CSI’

Evert Santegoeds kijkt als hoofdredac- teur van Privé met grote interesse naar de serie Dirt, waarin actrice Courteney Cox de hoofdredactrice van een populair roddelblad speelt. “Ik kijk naar deze serie zoals een rechercheur naar CSI kijkt“, vertelt Evert. Volgens hem wordt er op zijn redactie niet gechanteerd, zoals in Dirt gebeurt. “Dat is ook niet nodig, want de BN’ers komen zelf naar me toe. In ruil voor een goed verhaal over zich- zelf zijn ze bereid om van alles over hun collega’s te vertellen.

Dirt – vanavond om 21.30 uur op NET 5 – volgt hoofdredactrice Lucy Spiller van het roddelblad DirtNow. Spiller doet werkelijk alles voor een goed verhaal. Paparazzo Don Konkey (Ian Hart) offert zelfs een vinger voor een smeuïge foto.

Evert Santegoeds vertelt in weekblad Televizier dat dit geen dagelijkse taferelen zijn in de Nederlandse roddelbranche. “Kijk alleen maar naar de namen van onze bladen. Privé, Story, Weekend, Party, dat klinkt een stuk liever dan DirtNow.

Evert vindt de serie vermakelijk, maar hij heeft wel kanttekeningen. “Behalve dat ik vind dat ze heel lelijke covers maken, wordt het allemaal erg overdreven. Die fotograaf is een karikatuur. Joop van Tellingen laat echt zijn vinger niet afsnijden voor een foto. Dan zou hij geen vinger meer overhebben.

Lucy Spiller chanteert jonge acteurs om smeuïge verhalen te ontfutselen. Volgens Evert gaat het er op zijn redactie niet zo aan toe. “Dat is ook niet nodig, want de BN’ers komen zelf naar me toe. In ruil voor een goed verhaal over zichzelf zijn ze bereid om van alles over hun collega’s te vertellen. Geloof me, ik weet waar ik beter niet kan onderduiken, mocht het nog eens oorlog worden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen