Tel Sell failliet verklaard

Geplaatst op Wed 09 Jan 2008 om 16:08

Het thuiswinkelbedrijf TelSell is failliet verklaard. Ook verkoopkanaal LiveShop is bankroet. Dat heeft een zegsman van de rechtbank in Lelystad woensdag gezegd. De openbare verkoop van de boedel van Tel Sell die gepland stond voor donderdag is afgelast, liet curator Hylke Brandsma weten. De openbare verkoop zou plaatsvinden op last van de Belastingdienst, een van de schuldeis- ers. De Consumentenbond waarschuw- de dinsdag om geen aanbetaling meer bij Tel Sell te doen.

Mensen die recentelijk iets besteld en betaald hebben bij de tv-shop Tel Sell, moeten meteen via de bank hun betaalopdracht terugdraaien. Dit kan tot dertig dagen na de boekingsdatum. Dit advies gaf de Consumentenbond dinsdag. Op de redactie van Radar regende het gisteren telefoontjes van ongeruste klanten.

Hoewel de Amerikaanse tv-spotjes anders doen vermoeden, is Tel Sell een volledig Nederlands bedrijf dat in 1993 van start ging. Uit de bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde stukken blijkt dat Tel Sell in 2004 en 2005 verlies leed.
23 Reacties op “Tel Sell failliet verklaard”


 1. RTLfan

  JEEJ! Uitverkoop mensen! haha nog goedkoper winkelen :P
  Wel k*t voor de mensen die er werkten maar ben blij dat het van de buis gaat! :D

 2. alex

  Perfect. Call-tv, tellsell, weg ermee. Nu die ranzige nepgeile 0900spotjes nog.

 3. Kokstra

  RIP

 4. Georgia

  Die nepgeile snollen van de buis afkrijgen zal nog een hele klus worden! Die tv bonzen laten hun broodnodige ruk opjecten, die ze hard nodig hebben voor de variatie, natuurlijk niet snel verdwijnen.
  Zijn de meeste mannen dus toch uitsluitend aan sex denkende, permament rukkende machtswellustelingen? Dat verklaard een hoop ellende in de wereld.
  Wat zal ik dan blij zijn als Hillary het gaat winnen in de US.
  In elk geval een goed begin voor een betere wereld.

 5. Anonymous

  Politiek Den Haag is druk bezig ook het SMS-en rond programma’s als Domino Day, voetbalwedstrijden etc ondanks de gerechtelijke uitspraak onlangs tóch verboden te krijgen, de gerechtelijke uitspraak die het toeliet zou alleen gelden aangezien het OM niet tijdig voldoende bewijsmateriaal rond had hiervoor maar men is vastbesloten het van de buis te halen aangezien men ook hier is overtuigd van misleiding van de kijker. Voor een programma als Astro TV zou het iets moeilijker liggen aangezien er mensen zijn die in die materie geloven en het dan lastiger zou liggen misleiding aan te tonen maar ook deze programma’s worden strict in de gaten gehouden en aangepakt zodra het juridisch mogelijk is zo liet de SP weten.

 6. Anonymous

  RTL zend ze gewoon nog uit hoe gek zijn ze daar dan wel…

  RTL wil ‘een dezer dagen’ overleggen met Tel Sell. Op RTL 5, 7 en 8 vinden worden nog ‘gewoon’ Tel Sell-boodschappen uitgezonden. RTL benadrukt dat het leveren van bestellingen ‘de verantwoordelijkheid is van de adverteerder’. ,,Maar natuurlijk willen we hierover snel met Tel Sell praten.’’

  SBS laat weten dat het in december al is gestopt met het uitzenden van Tel Sell-boodschappen, ‘wegens betalingsproblemen’, aldus deze omroep. Tel Sell bracht zijn artikelen aan de man op SBS6 en NET5.

 7. Anonymous

  Weer typisch RTL…. gewoon stug doorgaan met de TelSell boodschappen, even roepen dat levering van de artikelen hun verantwoordelijkheid niet is maar wel gewoon die programma’s blijven draaien op tv, wetend dat de boel inmiddels failliet is, RTL toch geen rooie cent krijgt maar ondertussen wel eventuele nieuwe klanten werft voor TelSell die nietsvermoedend gewoon bestellen…. Weten de juristen bij RTL dan echt zo weinig van de Nederlandse wetgeving af om te beseffen dat RTL zich nu medeplichtig maakt aan oplichting en misleiding? Wat heeft overleg ‘één dezer dagen’ voor zin als je weet dat de boel failliet is, of zal RTL na Talpa nu ook de toko van TelSell voor een prikkie over willen kopen?

 8. angela

  Jullie hebben wel leuk een mening erover maar wat denken jullie van al het personeel die er heel hard werkt en nu zonder salaris op straat staan. En Liveshop is geen Telsell.

 9. elwin

  Mooi zo! Inderdaad wel jammer voor de medewerkers van Telsell… maarja die kunnen misschien nog aan de slag bij Best of shopping/Timelife/AstroTV/Astrotijd(!)

 10. tjoi

  Las dat Liveshop ook mee is getrokken in het faillissement, zenden zij ook nog steeds uit (lekker onzinnig, als je toch niks kan bestellen…)

 11. David

  Zeker lullig voor alle medewerkers en de mensen die het opgestart hebben want denk nou maar niet dat we hiermee van de spotjes verlost zijn. Er is/komt wel weer een ander bedrijf met dezelfde dingen, dus echt om te lachen is dit niet.

 12. R.vG

  Volgens omroep Flevoland is Tel Sel en Liveshop morgen voor het laatst bij RTL
  Liveshop heeft trouwens op veel kabelnetten een eigen kanaal en dat blijft gewoon uitzenden(zolang ze maar betalen)

 13. Tonny

  wij hebben ooit wel eens wat
  besteld bij Tell Sell…
  Na 6 maanden kregen we het pas!!! :(

 14. Erik H.

  Liveshop = tellsell + chellomedia (=upc)

 15. Geen Tel Sell fan

  Valt ‘Best of Shopping’ hier ook onder?!! Want als dat zo is zijn we helemaal van het gedonder af, aangezien RTL nauwelijks Telsel uitzendt en heel veel Best of Shopping…

 16. Mike

  Nee, best of Shopping is niet van Telsell, maar een dochteronderneming van het Franse M6.
  De uitzendingen van Best of Shopping zullen dus blijven.

 17. Anonymous

  Tel sell = Tel cell , Liveshop, Best of shopping, Shopping 5 en RTL Shop.

  Hoewel Tel sell BV niet over deze merken beschikt doet tel sell wel alle call center werk ect.

  Vrijdag zou de curator van Tel Cell aangeven wat er met de andere bedrijven gedaan wordt gezien die nu niet in het failliesement vallen.

  Maar goed LiveShop zal ook wel omvallen gezien hun melding in december dat ze in zwaar weer zittten en de kosten van de kabel niet kunnen dragen en kijken naar digitale zender/internet.

  Best of shopping draait nog bij RTL en zal denk morgen ook stoppen.

  Shopping 5 is al gestopt doordat de rekeningen niet betaald werden.

  RTL Shop is ook gestopt en draait nu verder via nieuwe partner cosmox

  Mogelijke gaat cosmox iets met de boedel doen van Tel Sell

 18. Mike

  Volgens mij staat Best of shopping toch echt los van TelSell.
  Het bedrijf achter Best of Shopping beheert ook RTL Shop in Duitsland en daar zit echt geen Telsell achter.
  De homeshopping programma’s blijven dus echt wel bestaan.

 19. Anonymous

  RTL moet gigantisch bedrag afboeken op de vordering die ze nog hebben op Telsell. Is goed voor de records van Fons…..

 20. Pieter

  Volgens de programmagids op rtl.nl zenden ze overmorgen nog steeds gewoon LiveShop uit. Grappig is dat RTL5 een of ander religieus programma (“Hour Of Power”) gewoon twee keer achter elkaar uitzendt om Tel Sell te vervangen… :D

 21. Bep

  Had er al geen vertrouwen meer in, voor dat ik wist dat ze over de kop waren had ik iets besteld van 39,- euro, tot mijn grote verbazing werd er na 4 dagen 70,- euro van mijn rekening afgeschreven(zonder overigens mijn product te hebben ontvangen) wat ik onmiddelijk heb gestorneert, wat mij betreft van de buis en nooit meer erop,.en nu inerdaad al die andere vervelende zenders waar veel mensen toch echt niet op zitten te wachten, en dan niet op 1 net nee op bijna alle zenders, ben niet preuts er mag ook best wel een kanaal met sexgetinte advertenties maar op alle kanalen ???

 22. Hilco

  Tot mijn grote verbazing zie ik dat de website van telsell gewoon weer in de lucht is zonder waarschuwing dat ze failliet zijn ( stond er op met de mededeling dat je nota’s kon sturen naar de curator).

  Hoe gaat het nu met onze bestelde en betaalde artikelen vraag ik me af?

 23. Thony

  ik heb ook iets besteld bij TELSELL met een telefonische machtiging het bedrag €79,90 werd binnen een paar dagen op 04-Aug afgeschreven.
  na verschillende telefoontjes naar de bestellijn werd steeds gezegd dat er vertraging was vanwege de vacanties, maar op hun site staat binnen 7 dagen leveren.Nu op 24 Aug09 heb ik nog steeds niets ontvangen.OOk is mij opgevallen dat het telefoon nummer op de website is veranderd nl van 0900-9392 €035 per minuut in 090042233 en nu voor €1.00 per minuut.
  ik heb mijn bank gevraagd het afgeschreven bedrag terug te boeken(bij een telefonische machtiging kan dat tot 30 werkdagen na betaling.
  Bellen of mailen heeft geen zin .Dus benieuwd hoe telsell reageerd.
  Mijn advies is bestel niets bij Telsell of betaal niets vooraf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.