Joran van der Sloot gooit wijn in gezicht Peter R. de Vries

Joran van der Sloot heeft vrijdagavond na de uitzending van Pauw & Witteman wijn in het gezicht van misdaadverslag- gever Peter R. de Vries gegooid. Dat vertelde De Vries vanochtend op Radio 1. De twee gingen tijdens het goed bekeken praatprogramma met elkaar in debat over de zaak Natalee Holloway. “Afschuwelijk en bespottelijk. Het sloeg echt helemaal nergens op“, zegt Paul Witteman over het incident. Peter R. de Vries (foto) heeft geen begrip voor de actie. “Dit zegt iets over Joran natuurlijk.

Het incident tussen Joran van der Sloot en Peter R. de Vries gebeurde na de enigszins grimmige uitzending. “Ik heb het zelf eigenlijk niet gezien, maar op het moment dat ik niet keek gooide Joran van der Sloot mij een glas rode wijn in mijn gezicht“, vertelt Peter R. de Vries tijdens de radio-uitzending. “Dat was alcohol. Ik kreeg het in mijn ogen en dat prikte even. Het was een raar slot van de uitzending.

De uitzending zelf had een wat grimmig einde. “Ik vond het einde juist wel meevallen. Het was een pittige uitzending, maar niet uit de hand gelopen of wat dan ook. Ik was dus volkomen verrast dat hij ineens na afloop zo’n glas wijn in je gezicht smijt.

Peter R. de Vries kan geen begrip opbrengen. “Dit zegt iets over Joran natuurlijk. Hij heeft zijn gedrag niet helemaal in de hand. Zijn ouders deden tijdens de uitzending hun best te beklemtonen dat hun zoon manieren had, dat hij correct met meisjes omging en bepaalde dingen echt niet zou doen. Dan denk ik: dit is waarschijnlijk ook zo’n ding waarvan z’n ouders vooraf hadden gezegd: ‘Zou ons kind niet doen’.

De moeder van Joran van der Sloot was behoorlijk boos op haar zoon na het incident. “Zijn moeder stond natuurlijk behoorlijk voor schut. Ze heeft haar best gedaan haar zoon in bescherming te nemen en te presenteren als goed opgevoede jongen. Op het moment dat hij na zo’n gesprek zoiets doet, wordt alles teniet gedaan.

Presentator Paul Witteman noemt het ‘afschuwelijk’, ‘bespottelijk’ en ‘ontzettend stom’. “Het is natuurlijk toch de bedoeling van de familie Van der Sloot om hier te laten zien dat ze weer verder willen met het leven, maar dat het toch heel moeilijk zal zijn zolang het lichaam van Natalee niet gevonden is. Als je daar een beetje begrip voor wil hebben bij het publiek, moet je niet dit soort dingen gaan doen.

Paul Witteman liet Joran tijdens de uitzending veel aan het woord. “Hij was natuurlijk de hoofdpersoon. Peter R. de Vries kan heel goed voor zichzelf zorgen. Dat bleek ook tijdens de uitzending, althans verbaal. We hadden de mogelijkheid om nu de discussie tussen die twee tot stand te brengen, dat was nog niet eerder gebeurd.

De presentator vervolgt: “Feit is dat Joran van der Sloot vrij is gelaten, op alle manieren is verhoord en dat Justitie op Aruba geen reden ziet om hem verder te vervolgen. In de rechtsgang is er dan ook zoiets van: dan is het ook gebeurd. Daarom hebben we de uitzending op dit moment gemaakt van: wat nu verder?

Het leek erop dat Paul Witteman zijn gast Joran van der Sloot tijdens de uitzending regelmatig verdedigde. “Peter R. de Vries heeft onderzoek gedaan in Aruba, maar ook niet heel veel belastend materiaal gevonden, waardoor Joran dichterbij de kwalificatie van moordenaar of wat dan ook zou komen. Ik vind op een gegeven moment moet Joran ook in zo’n uitzending, als hij te vaak leugenaar wordt genoemd, vind ik het niet onterecht om je gast dan een beetje in de verdediging te nemen.”

Toch kan ook Paul Witteman het incident na de uitzending maar moeilijk begrijpen. “De uitzending zelf vond ik vrij goed en spannend.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen