Arie Boomsma: ’40 Dagen Zonder Seks mooi programma’

Arie Boomsma presenteert vanavond de eerste aflevering van het veelbesproken programma 40 dagen zonder seks bij de Evangelische Omroep. In deze serie afleveringen gaan zeven jongeren de uitdaging aan om 40 dagen geen seks te hebben. Alleen zoenen is toegestaan. “Seks gaat vaak veel te makkelijk“, zegt Boomsma. “Zoals een snack die je uit de muur trekt. Het traject dat daar volgens mij aan vooraf hoort te gaan, waarin je iemand eerst beter leert kennen, wordt vaak overgeslagen.

Door de opzet van ’40 Dagen Zonder Seks’ ontdekken de deelnemers nieuwe kanten van intimiteit. “Zo komen ze er bijvoorbeeld achter dat je ook een leuke avond kunt hebben met iemand zonder seks te hebben. Dit programma gaat over principes. Ieder mens zou respect moeten hebben voor een partner. Een man hoort respect te hebben voor een vrouw en andersom. Het gaat over liefde, trouw en respect.

Ik ben er trots op dat wij, als EO, dit programma maken. We zetten deelnemers aan het denken door ze vragen te stellen. Als een jongen me bijvoorbeeld vertelt dat hij de neiging heeft een meisje af te stoten als ze te dichtbij komt, dat hij liever snelle seks heeft dan dat iemand hem echt leert kennen, dan vraag ik daar op door.

Arie Boomsma hoopt iets te bereiken. “Ik hoop dat iedereen die naar ’40 Dagen Zonder Seks’ kijkt zichzelf de vraag stelt: ‘Hoe ga ik om met seks, hoe beïnvloedt dat mijzelf en anderen? Kan het ook anders?’ Het antwoord op die vragen kun je als kijker zelf ontdekken. Dat is het mooie van ’40 Dagen Zonder Seks’!

40 Dagen Zonder Seks is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen