Belgische omroep VRT koopt In Europa

De 35-delige documentairereeks In Europa, een verfilming van de bestseller van Geert Mak, is verkocht aan de Belgische omroep VRT. Dat meldt een woordvoerder van de VPRO vandaag. De documentaireserie In Europa wordt sinds 11 november uitgezonden door de VPRO op Nederland 2. “De eerste twee uitzendingen zijn in Nederland goed bekeken en trokken bijna 900.000 kijkers, een uniek hoog aantal voor een documentairereeks“, vertelt de zegsman van de VPRO.

De reeks is begin 2008 te zien bij de Belgische omroep. “Ook andere Europese landen hebben inmiddels interesse getoond in In Europa.

In 35 afleveringen reist de VPRO in het voetspoor van Mak door het Europa van de vorige eeuw. Per aflevering staan een locatie en een jaar centraal: Van Madrid 1937 tot Stalingrad 1943, van Ieper 1915 tot Budapest 1956. Geen droge geschiedenisles, maar de meeslepende verhalen van ooggetuigen en direct betrokkenen voor wie de geschiedenis vaak nog actueel is. In Europa geeft ze een gezicht: slachtoffers, daders, politici die beter hadden kunnen weten, dromers, opportunisten en natuurlijk die grote massa mensen die het allemaal overkwam voordat ze er erg in hadden.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen