Belgische omroep VRT koopt In Europa

Geplaatst op Tue 20 Nov 2007 om 17:32

De 35-delige documentairereeks In Europa, een verfilming van de bestseller van Geert Mak, is verkocht aan de Belgische omroep VRT. Dat meldt een woordvoerder van de VPRO vandaag. De documentaireserie In Europa wordt sinds 11 november uitgezonden door de VPRO op Nederland 2. “De eerste twee uitzendingen zijn in Nederland goed bekeken en trokken bijna 900.000 kijkers, een uniek hoog aantal voor een documentairereeks“, vertelt de zegsman van de VPRO.

De reeks is begin 2008 te zien bij de Belgische omroep. “Ook andere Europese landen hebben inmiddels interesse getoond in In Europa.

In 35 afleveringen reist de VPRO in het voetspoor van Mak door het Europa van de vorige eeuw. Per aflevering staan een locatie en een jaar centraal: Van Madrid 1937 tot Stalingrad 1943, van Ieper 1915 tot Budapest 1956. Geen droge geschiedenisles, maar de meeslepende verhalen van ooggetuigen en direct betrokkenen voor wie de geschiedenis vaak nog actueel is. In Europa geeft ze een gezicht: slachtoffers, daders, politici die beter hadden kunnen weten, dromers, opportunisten en natuurlijk die grote massa mensen die het allemaal overkwam voordat ze er erg in hadden.
19 Reacties op “Belgische omroep VRT koopt In Europa”


 1. Anonymous

  Wij maken en verkopen, veel serie uit nl gaan naar vlaanderen

 2. M@rk-Bred@.

  Er komen juist ook veel series uit Vlaanderen naar Nederland:
  – “Spoed”,
  – “Flikken”,
  – “Zone Stad”,
  – Diverse Studio 100-produkties,
  – “Aspe”,
  – “De Pfaffs”…

  En in verleden al series als “Witse”, “Stille Waters”, “Sedes & Belli”, etc…

 3. BREAKING NEWS

  EINDELIJK doet RTL wat ze al eerder hadden moeten doen: in december een special van WIE BEN IK!
  En: Robbert ten Brink gaat Koffietijd doen!!!!

 4. René[vanGee]

  Ik heb vandaag heerlijk op mijn gemak uitzending gemist gekeken naar dit programma. Echt fantastisch. Mooie weergave van de geschiedenis van Europa.

 5. Anonymous

  En de rest van de kerst- en nieuwjaarsprogrammering van RTL moet nog worden bekend gemaakt. Want eerste Kerstdag wordt TV Makelaar en Herrie in het Hotel niet uitgezonden, dat is al bekend. De programmering van tweede Kerstdag wordt vermoedelijk ook nog aangepast.

 6. Danny - DM.nl

  Heeft iemand misschien een bron voor deze info (van Anonymous/Breaking News)

 7. Mike

  @Danny
  Dit werd gemeldt in RTL Boulevard.

 8. Anoniem

  @ Danny

  Zappen.blog.nl

 9. michel

  sbs 6 gaat paul de leeuw concert uitzenden.

 10. René[vanGee]

  O leuk Babylonië weer terug

 11. wim

  zojuist vernomen: RTL zend op eerste kerstdag de pauselijke zegen uit die hij in 1940 heeft uitgesproken.
  hiervoor wordt heel de programmering op zijn kop gezet

 12. mick

  BREAKING NEWS: SBS 6 HEEFT DE RECHTEN GEKREGEN VAN CONCERT PAUL DE LEEUW. PAUL DE LEEUW GAAT DUS IN ZEE MET SBS 6. TOP. SBS 6 IS DE BESTE ZENDER VAN DE AFGELOPEN ANDERHALF JAAR.

 13. Anonymous

  Idd, een ongekend hoog kijkcijfer. Niet alleen voor documentaires, maar zeker ook voor de VPRO… gemiddeld aantal kijkers daar is zo’n 200.000 ;)
  BTW, het is een mooie serie, waarbij een heleboel verteld wordt over de geschiedenis van ons (geliefd) Europa!

 14. Anonymous

  @ Danny – DM.nl:

  Ik weet er niet al te veel van, maar de kerstprogrammering van RTL wordt geheim gehouden om te voorkomen dat andere zenders (m.n. SBS) soortgelijke programma’s en films gaat uitzenden. Voor zover ik weet, worden vermoedelijk specials van bepaalde programma’s en kerstfilms uitgezonden (zoals volgens mij Love Actually). In het programmaschema van RTL8 is ook te zien dat op 26 december geen herhaling van zowel de TV Makelaar als Herrie in het Hotel staan gepland (omdat het de dag ervoor dus niet wordt uitgezonden).

 15. Anonymous

  IK hoorde dat RTL ook Billy Smart’s christmascircus gaat uitzenden. Het is al bijna 30 jaar al niet meer op televisie geweest omdat het er al 30 op was. RTL heeft gekozen voor die leuke zwart-wit uitzending van 1964. He, lekker helemaal retro bij RTL. O daar staat die R natuurlijk voor, Retro Televisie Lui.

 16. RTL FAN

  Je kan het terug vinden op
  link

 17. bOris

  Koffietijd terug. Wat een giller. Gaat lekker met de huisvrouwenzendeRTL4. En Caroline Tensen terug met Wie ben ik? Caroline zit toch bij de NCRV????

 18. bOris

  Koffietijd terug. Wat een giller. Gaat lekker met de huisvrouwenzender. En Caroline Tensen terug met Wie ben ik? Caroline zit toch bij de NCRV????

 19. Anonymous

  Boris volgens mijn wel, ze had geen contract dacht ik bij rtl maar met de postcode loterij

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.