Loretta Schrijver ‘best tevreden’ over start talkshow

Loretta Schrijver is ‘best tevreden’ over hoe ze is begonnen met haar nieuwe praatprogramma Max en Loretta. Dat zegt de presentatrice in het Algemeen Dagblad. De meeste reacties over de wijze waarop ze de ervaren Catherine Keyl heeft opgevolgd, zijn positief, zegt ze. “Gelukkig maar. Want oh, ik kan zo slecht tegen kritiek“, vertelt Loretta. Toch zijn er volgens haar altijd dingen die beter kunnen. “Het publiek in de studio kreeg tot voor kort een glaasje water. Om je rot te schamen.

Loretta vervolgt in het AD: “Dat geef je mensen toch ook niet als ze thuis bij je op bezoek komen? Nu krijgt iedereen een lekker biertje of frisje.

Aan televisiewetten heeft ze lak, vertelt Loretta. “Die zijn er om herschreven te worden. Dan krijg ik te horen dat ik niet door het beeld mag lopen. Maar ik wil het op mijn eigen manier doen. Ook adviezen om me in interviews van allerlei slinksigheden te bedienen, leg ik naast me neer. Het is heel simpel. Er komen elke dag mensen langs die iets leuks of interessants te vertellen hebben. En mijn verwondering en gevoelens daarover wil ik delen met het publiek. Niet meer en niet minder.

Loretta’s telefoon explodeerde dit voorjaar, toen bekend werd dat Loretta RTL verliet voor Omroep Max. “Ik zal heel eerlijk zijn. Mijn eerste gedachte was ook: MAX, dat is niet echt sexy. Maar ik corrigeerde mezelf direct want bedacht me: Nee, je moet bij Talpa zitten waar geen hond naar kijkt, dát is sexy. Trouwens: wie ben ik om MAX niet sexy te vinden? Ik ben potverdorie zelf 51!

Omroep Max of niet, Loretta ziet er graag wat strakker uit op televisie. “Als ik mezelf terugzie op beeld denk ik: oei, daar kunnen wel wat pondjes van af. Ik heb mijn leven lang gelijnd en daar pluk ik nu de wrange vruchten van. Ik kan alleen nog maar afvallen op 500 calorieën per dag. Het erge is dat ik steeds dikker word als ik meer dan 1000 calorieën eet. Dat stopt nooit. En dat kan en wil ik niet accepteren. Man, wat zou ik graag van die obsessie af willen…

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen