Tweede reeks Beauty en de Nerd van start

Geplaatst op Tue 11 Sep 2007 om 9:55

Bridget Maasland en haar Vlaamse collega Mathias Coppens presenteren vanaf vanavond een nieuwe reeks van het RTL 5-programma Beauty en de Nerd, waarin wederom negen mooie, maar niet al te slimme vrouwen elk een duo vormen met één van de negen intel- ligente, maar sociaal minder kundige mannen. De koppels, bestaande uit een Nederlander en een Vlaming, voeren samen diverse opdrachten uit in de strijd om de hoofdprijs van 25.000 euro en een reis naar New York.

Televisiezender RTL 5 spreekt van een ‘sociaal experiment’, waarbij de vrouwen dag en nacht samenleven en samenwerken met de intelligente mannen. “Zo moeten de nerds, met hulp van de dames, werken aan hun sociale vaardigheden, terwijl de beauty’s proberen, met hulp van de mannen, hun IQ wat op te krikken. De nieuw opgedane kennis zullen ze hard nodig hebben tijdens de opdrachten.

De vrouwen moeten onder meer meedoen aan zogenaamde Schotse ‘Highland Games’, een stormbaan lopen, een comedy act opvoeren, een naaktmodel schilderen, een mode-makeover verrichten en ook wordt hun algemene kennis op de proef gesteld tijdens een IQ-test. “Misschien slagen de nerds er na verloop van tijd wel in om iets van de social skills van de dames over te nemen en krijgen de beauty’s iets van het intellect van hun hyperintelligente partner mee…

Volgens RTL 5 was aan kandidaten geen gebrek. “Na het succes van deze eerste Nederlandse editie en drie succesvolle seizoenen van de Amerikaanse serie is het niet verwonderlijk dat er vele beauty’s en nerds stonden te trappelen om aan de tweede Nederlandse editie van Beauty en De Nerd mee te doen.

Beauty en De Nerd is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5. (Foto: Nick van Ormondt)
9 Reacties op “Tweede reeks Beauty en de Nerd van start”


 1. Anonymous

  Vanavond is het RTL 5 avond voor mij

 2. Apeldoorner

  Geen programma voor mij. Verwonder me toch al over de smaak van de gemiddelde kijker maar bedenk dan maar dat niet iedereen wil kijken wat ik graag zie, Cultura bijvoorbeeld.

 3. Anonymous

  Aan Beauty’s zijn er genoeg, veel zijn mediageil

 4. Chiel

  Zal het weer net zo slecht zijn als de eerste serie? Met dezelfde opdrachten als in Amerika…?! Vorig jaar scoorde het ook niet super, vreemd dat ze het toch terug laten komen..

 5. Tjeerd

  O dus Bridget mag de kliekjes presenteren?

 6. Televisiefreaks

  @ Chiel: Vorig jaar niet zo super? 596.000 kijkers had de eerste reeks vorig jaar gemiddeld. Een getal waar RTL 5 trots op terug kan kijken als je ziet hoe dramatisch twee geheel nieuwe programma’s (From Alaska with Love en Lost in Tokyo) op dezelfde zender op dit moment scoren. ;-)

 7. Chiel

  600.000 is toch ook niet echt super… Al is het nog veel voor zo’n ruk programma natuurlijk :D Dat Lost en Bridget nu zo laag scoren is een ander verhaal :)

 8. Walaaa

  Hou je bek Giel!!

 9. marviana boonstra

  ik wil mee doen met dat procrama beauty en de nerd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.