Tweede reeks Beauty en de Nerd van start

Bridget Maasland en haar Vlaamse collega Mathias Coppens presenteren vanaf vanavond een nieuwe reeks van het RTL 5-programma Beauty en de Nerd, waarin wederom negen mooie, maar niet al te slimme vrouwen elk een duo vormen met één van de negen intel- ligente, maar sociaal minder kundige mannen. De koppels, bestaande uit een Nederlander en een Vlaming, voeren samen diverse opdrachten uit in de strijd om de hoofdprijs van 25.000 euro en een reis naar New York.

Televisiezender RTL 5 spreekt van een ‘sociaal experiment’, waarbij de vrouwen dag en nacht samenleven en samenwerken met de intelligente mannen. “Zo moeten de nerds, met hulp van de dames, werken aan hun sociale vaardigheden, terwijl de beauty’s proberen, met hulp van de mannen, hun IQ wat op te krikken. De nieuw opgedane kennis zullen ze hard nodig hebben tijdens de opdrachten.

De vrouwen moeten onder meer meedoen aan zogenaamde Schotse ‘Highland Games’, een stormbaan lopen, een comedy act opvoeren, een naaktmodel schilderen, een mode-makeover verrichten en ook wordt hun algemene kennis op de proef gesteld tijdens een IQ-test. “Misschien slagen de nerds er na verloop van tijd wel in om iets van de social skills van de dames over te nemen en krijgen de beauty’s iets van het intellect van hun hyperintelligente partner mee…

Volgens RTL 5 was aan kandidaten geen gebrek. “Na het succes van deze eerste Nederlandse editie en drie succesvolle seizoenen van de Amerikaanse serie is het niet verwonderlijk dat er vele beauty’s en nerds stonden te trappelen om aan de tweede Nederlandse editie van Beauty en De Nerd mee te doen.

Beauty en De Nerd is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5. (Foto: Nick van Ormondt)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen