Misdaad aan de Maas in Flikken Maastricht

De eerste aflevering van de nieuwe TROS-dramaserie Flikken Maastricht wordt vanavond om 22.05 uitgezonden op Nederland 1. In deze Nederlandse spin-off van de Vlaamse serie Flikken maakt de kijker kennis met de jonge temperamentvolle rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) en de ervaren Amsterdamse rechercheur Floris Wolfs (Victor Reinier). Angela: “Ik ben blij dat er zoveel snelheid in zit. Het is echt een serie van deze tijd geworden, sneller ook dan de Vlaamse variant.

Maastricht is het decor voor de nieuwe politieserie. “Het is een hele warme en dankbare stad“, zegt Schijf bij TVgids.nl. “De rode loper ging bijna uit, zo leuk vonden de mensen het dat we er kwamen opnemen. Ze zijn er ook nog nieuwsgierig en dat is toch wel heel anders dan in bijvoorbeeld Amsterdam, waar je altijd tegen problemen aanloopt. In Maastricht was werkelijk alles mogelijk.

De stad lag aan hun voeten, vertelt Angela Schijf in Televizier. “We hebben een vaste politieman die dingen voor ons regelt en voor de rest zijn er nog zo’n vijftien politiemannen die ons met van alles en nog wat helpen. Het komt erop neer dat Maastricht tijdens de opnamen tijdelijk onbewaakt is.

Chef-district Frans Kooiman hoopt dat de serie als reclame zal dienen voor de stad. Net als de Belgische versie dat heeft gedaan voor Gent. Kooiman: “Op de jaarlijkse Flikkendag komen meer dan honderdduizend mensen af. De VVV heeft hier ook dat soort ideeën. Dat zou toch prachtig zijn voor Maastricht?

Acteur Victor Reinier speelde in Baantjer jarenlang de sidekick van Piet Römer. Voor Flikken Maastricht heeft hij zich een andere look aangemeten. “Het zou ook wel dom zijn als ik hier in een zwart leren jack en spijkerbroek zou rondlopen. Inhoudelijk zijn Vledder en Floris ook niet te vergelijken. Ik denk niet eens dat ze vrienden zouden worden. Floris is gesloten. Een man die een puinhoop van zijn leven heeft gemaakt. Hij was onhoudbaar geworden in Amsterdam, moest weg en koos voor Maastricht.

Flikken Maastricht is om 22.05 uur te zien op Nederland 1. (Foto: Roy Beusker)

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen