Jongeren over seks in nieuwe VPRO-reeks ‘Sexy’

Menna Laura Meijer filmde in heel Nederland jongeren die openhartig vertellen over hun liefdesleven. Het resultaat is Sexy, een zevendelige serie over liefde en seks voor jongeren vanaf 14 jaar. “Seks is overal maar een eigentijds programma voor jongeren over seksualiteit is nergens. Nu is er Sexy“, aldus een woordvoerster van de VPRO. Het hart van elke aflevering is een portret, getiteld ‘Love From Holland’. Jongeren in allerlei soorten relaties komen aan het woord.

Zo zijn een tienermoeder en haar baby, twee jongens die voor elkaar vielen op msn en in het echt verliefd bleven, een blind meisje en haar bijna blinde vriendje en twee meisjes die voor het eerst gaan samenwonen te zien. Op een caleidoscopische manier worden de portretten aangevuld met verhalen van andere jongeren, foto’s en televisiebeelden. “Thema’s als de ultieme kalverliefde, christenliefde zonder seks veilige seks, fantasieën, identiteit, verdriet, pijn en verlangen komen aan bod“, aldus de zegsvrouw van de VPRO. “De verhalen, beelden en muziek maken de serie tot een indringend en ontwapenend tijdsdocument, waarin jongeren zelf vertellen hoe zij vandaag de dag liefde en seks beleven.

In een tijd waarin media, politiek en deskundigen voortdurend praten over de problemen en gevaren die voor hen onlosmakelijk verbonden zijn met jong, seks en liefde, geeft Sexy een heel eigen visie op het onderwerp, laat de omroep weten. “In de serie laten jongeren zien hoe verdriet en pijn onderdeel kan zijn van de liefde, maar ook hoe zij deze overwinnen en verder gaan. Ook geeft de serie buitenstaanders als ouders, hulpverleners, onderzoekers op een unieke manier inzicht in de plek die liefde en seks innemen in het leven van veel jongeren.

Sexy is de derde serie in de documentaire reeks van Menna Laura Meijer over liefde, seks en jongeren. In 2003 maakte ze de veelbekroonde documentaire Meisjes, waarin drie jongens praten over meisjes. In 2005 volgde Boys, waarin drie meiden praten over jongens, liefde en de eerste keer.

Sexy is door de Kijkwijzer geschikt bevonden voor alle leeftijden, doch met een waarschuwing voor grof taalgebruik, maar is vooral bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar. Sexy is vanavond om 19.00 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen