‘Wie ben ik? terug op de buis bij RTL 4’

RTL 4 wil de bekende spelshow Wie ben ik? nieuw leven inblazen. Dat zegt Evert Santegoeds, hoofdredacteur van roddelblad Privé. “Ze zijn in het diepste geheim bezig met de voorbereidingen van de remake van Wie ben ik?“, aldus Santegoeds. Linda de Mol wordt volgens Santegoeds de presentatrice en Gordon één van de teamcaptains. “En daar wordt nog iemand bijgezocht, want daar was natuurlijk wel Gerard de ideale kandidaat voor.” Gordon zou daarmee naar RTL gaan.

In Wie Ben Ik nemen twee teams het tegen elkaar op. Elk team heeft een vaste teamaanvoerder, die wordt bijgestaan door twee per aflevering wisselende bekende Nederland. De deelnemers krijgen een voor henzelf niet-leesbaar bordje op hun desk waarop een naam, persoon of dier staat, die door deze persoon geraden moet worden aan de hand van cryptische aanwijzingen, voorwerpen en antwoorden op vragen die deze persoon aan de tegenpartij stelt.

Het programma ging in 1990 van start bij RTL4 en werd gepresenteerd door Caroline Tensen. Later nam Mariska van Kolck de presentatie over. De vaste teamaanvoerders waren Ron Brandsteder en André van Duin. De toen nog onbekende Wendy van Dijk toonde de voorwerpen die als aanwijzing golden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen