Wat heet! niet terug op televisie

Geplaatst op Thu 12 Jul 2007 om 11:50

Het Vara-programma Wat heet! komt niet meer terug op televisie. De zomerversie van De Wereld Draait Door zou tot september te zien zijn op Nederland 3, maar dat gaat niet door. Wat heet! ligt nu stil vanwege de Tour de France, maar zal ook daarna niet terugkeren op het scherm. “Wat heet! voldeed niet aan onze programma-inhoudelijke doelstellingen“, zegt een woordvoerster van de VARA tegen het ANP. Zij ontkent echter dat de tegenvallende kijkcijfers een rol spelen.

Roek Lips, netmanager van Nederland 3, is opener. “Wat heet! voldeed niet aan de verwachtingen en doelstellingen“, zegt Lips in De Volkskrant. “Dat betreft uiteraard de kijkcijfers, maar er zijn meer doelstellingen. De stilzwijgende afspraak tussen de kijker en De wereld draait door was dat er dagelijks ruimte en aandacht zou zijn voor de actualiteit. Dat deed Wat heet! veel te weinig.

Lips en de VARA voeren overleg voor een vervangend programma voor augustus. De uitkomst is nog onbekend, maar de netmanager wil een actueler, ‘dwingender’ programma terug. “Het liefst had ik De wereld draait door de hele zomer behouden. In de Verenigde Staten zijn de grote talkshows ook maar twee weken van het scherm in de zomer. Maar los van de vraag of presentator Matthijs van Nieuwkerk beschikbaar zou zijn, is dat hier financieel onmogelijk.
14 Reacties op “Wat heet! niet terug op televisie”


 1. Frits

  Zonde, begon net te wennen aan die 5-cijferige kijkcijfers op prime-time. ;)

 2. Anonymous

  Het was ook een flutprogramma.

 3. Johan

  Wat Erg!

 4. Chiel

  Q: “Wat heet! voldeed niet aan onze programma-inhoudelijke doelstellingen“

  De eerste uitzending was ZO ONGELOOFLIJK SLECHT, de dagen later werd het ook niet beter, en toen ‘die kale’ (geen idee hou hij heet) begon te presenteren was het écht over. De gasten waren vaak (voor mij) ook niet leuk. Dat het nu pas verdwijnt…

 5. Anonymous

  Ik heb een aantal keren wat heet geprobeerd te kijken, maar het is echt een zeer slechte kopie van dwdd. De carrousel van zogenaamde presentatoren was super slecht.

 6. Marcel

  Ik heb wel eens een aflevering met Liesbeth List gezien, werd gepresenteerd door een jonge blonde (kort haar) presentatrice en zij deed het fenominabel goed! Echt een heel frisse verschijning!

 7. henk

  Jah isolde was de enigste samen met patrick lodiers die van dit flutformat een redelijk programma konden maken.

 8. Anonymous

  wat heeft dat met claudia de breij te maken??

 9. mariska

  wat heeft dat met claudia de breij te maken??

 10. Paul

  Die kale (Leon Verdonschot) en Isoldevond ik juist de nieuwe ontdekkingen voor het komende seizoen.. Let op mijn woorden..

 11. Chiel

  Hij deed het anders behoorlijk slecht, zelf een tekstje oplezen ging niet goed…

 12. yossarian

  Isolde was verreweg de beste, gevolgd door Lodiers.

  Isolde heeft iets aangenaam geks over zich, dat in ieder geval authentiek is.

  Die Leon Verdonschot vond ik een drama, eerlijk gezegd. Net als Tom Egbers. Zelden een zeer ervaren presentator zo door het ijs zien zakken.

  Toch vond ik het wel een aardig programma. Niet wereldschokkend, maar dat hoeft niet altijd..

  Dat het in vrijwel elke live-aflevering heeft geregend was natuurlijk ook niet goed voor het zomers bedoelde gevoel.

  Ben benieuwd of er nog iets nieuws voor in de plaats gaat komen.

 13. Paul

  Ik vond het een slecht programma. De wereld draait door is een zeer goed format en dan is het ook moeilijk om daar een goede vervanger voor te vinden. Wat heet was een slap aftreksel van DWDD. Ik vind presentatrice Isolde wel erg goed! Wat mij betreft vervangt zij Claudia de Breij komend seizoen.

 14. Elly

  Mijn favoriet was Leon Verdonschot, sympathieke uitstraling.
  Hij heeft misshien niet zo veel ervaring als veel van de anderen.
  Maar ik heb er wel vertrouwen in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.