Van Westerloo ziet Tien-programma’s graag komen

RTL-baas Fons van Westerloo is ’trots’ dat diverse Tien-programma’s naar zijn zenders toe verhuizen. Joling en Gordon over de vloer, Expeditie Robinson, Voetbalvrouwen en Miljoenenjacht ziet Van Westerloo ‘graag’ bij RTL op tv. Van Miljoenenjacht is al bekend dat deze te zien zal zijn bij RTL. Presentatrice Linda de Mol mag bovendien andere grote shows presenteren. Beau van Erven Dorens Deal or no Deal ziet Fons ‘heel graag’ komen en zal dagelijks te zien zijn bij RTL 5.

Het realityprogramma De Gouden Kooi zag Van Westerloo minder zitten. “Over De Gouden Kooi hebben we afgesproken met John de Mol dat dat nog een tijdje doorgaat“, vertelt Van Westerloo in RTL Boulevard. “Het is eigenlijk heel simpel. Het gaat op dit moment heel goed met De Gouden Kooi, dat weet iedereen. En John de Mol wil het graag internationaal verkopen en als het in Nederland stopt kan hij het wel schudden. Dus dat plezier doen we hem graag en als we goede kijkcijfers hebben doen we onszelf ook een plezier.

Het Eredivisievoetbal komt iedere zondagavond om 19.00 uur op RTL 4, na Life and Cooking. De sportpresentatoren van Tien zijn welkom bij RTL. “Die hebben we hartstikke hard nodig“, aldus de RTL-baas. “We gaan ongelooflijk veel sport doen. Ik hoop echt van harte dat die gasten allemaal meegaan.

Het overleg tussen RTL en Tien heeft volgens Van Westerloo zes maanden geduurd. “Ik stond bij RTL een kerstborrel te drinken en één van onze verkopers die zei: ‘Vroeger toen ik nog bij de concurrent SBS zat, dan kwam Veronica er weer bij. Zouden die jongens niet bezig zijn met Talpa’. Ik was er echt niet mee bezig. Echt idioot, want ik wist wel dat ze met SBS aan het praten waren. Ik dacht: idioot dat ik niet even een belletje naar De Mol pleeg.

Ik pleegde ook een belletje naar de eigenaar van RTL. Dat heb ik meteen gedaan. Ze wilden er best over praten. Het gecompliceerde was – en daarom heeft het ook zo lang geduurd – dat het voor Talpa Media het echt een deal moest zijn die ook zeker was op het moment dat die getekend wordt. Elk detail moest geregeld worden.

Er zit ook iets dubbels in, vindt Fons van Westerloo. “Enerzijds zijn we trots dat we mooie Tien-programma’s naar ons toe krijgen, heel trots dat we weer in radio gaan met Radio 538, trots dat John de Mol aandeelhouder wordt. Aan de andere kant hebben mensen als beulen gewerkt om er wat van te maken. Nu de zender ophoudt te bestaan, is dat natuurlijk niet prettig.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen