RTL Nieuws getroffen door stroomstoring

Zender RTL 4 heeft donderdagavond uitzendingen van 4 in het land en de late editie van het RTL Nieuws moeten schrappen, vanwege een stroomstoring in Hilversum. Zo bericht het ANP. RTL werd vorige maand ook al getroffen door een stroomstoring, waardoor de zender gebruik had moeten maken van het noodaggregaat. “Die is nog niet op gang. Bovendien zouden we de techniek ook niet op tijd op gang krijgen om uit te zenden”, zei een woordvoerder van RTL tegen de nieuwsdienst.

De stroomstoring op het Mediapark had ook gevolgen voor klanten van Casema. Omdat het kabelbedrijf het signaal van Nederland 1, 2 en 3 direct oppikt uit de studio’s, gingen deze zenders korte tijd op zwart. Casema pikte het signaal op via een sateliet. Het exploitatiegebied van het kabelbedrijf omvat het gebied tussen de steden Den Haag, Zandvoort, Amersfoort, Culemborg en Breda, aldus een zegsman.

Volgens een woordvoerder van de Nuon was de storing bij RTL een kettingreactie op de grotere stroomstoring. Ongeveer 2600 huishoudens kwamen zonder elektriciteit te zitten, mogelijk als gevolg van de zware regenval. Oorzaak van de storing waren twee kabelbreuken. “Mogelijk is er tijdens graafwerkzaamheden ooit schade aan de kabels ontstaan en is door de regen vocht bijgekomen. Dan ontstaat kortsluiting.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen