RTL brengt verslag verbouwing Librije hotel

In het najaar komt RTL in samenwerking met RTL Productions met een special over het culinaire echtpaar Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant ‘De Librije’ in Zwolle. Acht weken lang krijgt de kijker een blik achter de schermen bij het toprestaurant. De RTL camera’s volgen onder andere de ver- bouwing van de oude Zwolse gevange- nis ‘Het Spinhuis’ tot het ‘Librije’-hotel. Eind december wordt het chique hotel, met daarin tevens een kook- en wijn- school, opgeleverd.

De verbouwing en daarmee de opnamen van het programma zijn inmiddels begonnen. “Dit programma is een perfecte toevoeging aan hetgeen RTL de afgelopen jaren heeft neergezet met kookprogramma’s“, aldus programmadirecteur Erland Galjaard. “De kookreality’s van Herman den Blijker, Gordon Ramsey en Jamie Oliver zijn al jaren lang heel populair en goed bekeken. Dit programma laat weer op een andere manier zien hoe het werkt in toprestaurants.

Jonnie en Thérèse Boer: “Wij vinden het een uitdaging om Nederland te laten zien hoe wij onze passie en liefde voor ons vak en het product in de praktijk brengen. Met dit programma willen we het echte leven achter de drie Michelin sterren laten zien.

Op vierentwintigjarige leeftijd werd Jonnie chefkok bij ‘De Librije’ waarna hij en zijn vrouw en sommelier Thérèse het restaurant kochten. In 1993 ontvingen zij hun eerste Michelin ster In 1999 werd hen vervolgens een tweede ster toegekend, waarmee Jonnie de jongste tweesterrenkok in Nederland werd. In 2004 was ‘De Librije’, na Parkheuvel in Rotterdam, het tweede restaurant in Nederland met een derde ster.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen