John de Mol: ‘Natasia is nu een beschaafde dame’

De Gouden Kooi is geen treitershow geworden. Dat zegt Tien-baas John de Mol vandaag in De Telegraaf. “Om uitwassen te voorkomen hebben we nu ook een boetebeleid ingevoerd“, aldus De Mol. “Wat je aan alle kanten merkt is dat De Gouden Kooi begint te voldoen aan wat we destijds beoogden: reality nadert soap. Echte mensen figureren in hun eigen verhaallijnen. Dat levert niet alleen heftige scènes op, er zitten ook mooie dingen in.” Zo troosten de bewo- ners elkaar, zegt hij.

Over Jaap, die zijn medebewoners veelal uitdaagt – zelf noemt hij dat ’terror’, is De Mol minder enthousiast. “De redactie heeft hem precies duidelijk gemaakt wat we wel en niet tolereren en om de aspirant-miljonairs daar constant aan te herinneren, is er nu ook een boetebeleid ingevoerd. Iedere overtreding levert 1000 euro boete op die zal worden ingehouden van de borg van 10.000 euro, die bij binnenkomst is gestort. Mocht de overtredende miljonair uiteindelijk winnen dan zal hij of zij voor elke overtreding een ton euro’s van zijn miljoen moeten inleveren.

Volgens De Mol is de samenstelling van De Gouden Kooi veranderd. “In het begin was er veel te doen over de zogenaamde treiteraar Nicolaas. Hij heeft na zijn vertrek een tweede kans gekregen en kwam terug in de Gouden Kooi, maar hij hield het toen maar drie weken uit omdat Huub er al woonde. We hebben er een ander soort mensen ingezet. Natasia, die al snel ’de zwarte diva’ werd genoemd, is nu een beschaafde dame vergeleken bij hoe zij bij de start werd afgeschilderd.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen