Wendy van Dijk: ‘Overstap goed bevallen’

Presentatrice Wendy van Dijk kijkt met een goed gevoel terug op de overstap van SBS 6 naar RTL 4. “Het waren pittige tijden, maar het is ontzettend goed be- vallen“, aldus Wendy in Wat heet. Ze kon gelijk volop aan de slag bij RTL. Wendy deed niet alleen mee aan Dancing on Ice, maar presenteerde ook X Factor. “Het hele schaatsverhaal was natuurlijk een enorm grote uitdaging. Dat het ver- volgens samenliep met X Factor was iets minder, omdat ik zeven dagen per week door moest knallen.

Wendy was na vele jaren bij SBS 6 toe aan iets anders. “Toen ik wegging bij SBS 6 was het niet per se omdat ik zo graag naar RTL 4 wilde. Het was meer dat ik dacht: mijn tijd bij SBS heeft gewoon z’n langste tijd gehad. Ik heb daar negen jaar gewerkt.

De presentatrice heeft geen spijt van haar overstap, nu SBS 6 goede kijkcijfers behaalt met studioprogramma’s als Sterren dansen op het ijs. “Nee, want het had eigenlijk niets te maken met de programma’s, want ze hebben ook tegen mij gezegd: ‘Als je studio wil doen kan dat, we komen nu met studioprogramma’s’. Maar daar had het echt niets mee te maken. Dat heb ik ze ook allemaal gezegd. Het had puur te maken met negen jaar in een bepaalde omgeving te zijn. De uitdaging was weg.

Samen met Irene Moors is Wendy vanavond te zien in de special Doe een wens, waarin ze zieke kinderen verrast. Het maken van de special leek op het draaien van opnames voor Hart in Aktie, dat Wendy jarenlang maakte. “Het kriebelde absoluut“, vertelt Wendy. “Ik was wel een soort van kwispelende hond die weer werd uitgelaten. Zo voelde ik me absoluut op die draaidagen. Dus toen realiseerde ik me ook dat het iets is dat ontzettend bij me past en wat ik eigenlijk ook wel enorm heb gemist.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen