Rob Geus mocht niet in Dancing with the Stars

Rob Geus, bekend van De Smaakpolitie (SBS 6), mocht van zijn werkgever niet meedoen aan de amusementshow Dancing with the Stars op RTL 4. Dat vertelt Geus in VARA TV Magazine. “Ik was weer gevraagd om mee te doen met Dancing with the Stars. Ik had het graag gedaan, omdat het een goede manier is om een andere kant van jezelf te laten zien, maar het mocht niet van ‘de zender’. Erg jammer“, aldus Geus. “Ik vind het een erg leuk format, ik ga regelmatig even kijken bij de opnames.

De Smaakpolitie is wekelijks op woensdagavond te zien bij SBS 6. “Een van de redenen dat wij verhuisd zijn naar de woensdag is dat we last kregen van Nederland 1“, vertelt Geus. “Met Blik op de weg, Opgelicht en Opsporing verzocht hebben die een sterke avond neergezet. Vooral dat laatste programma vind ik goed, omdat het de consument echt helpt. Als ik de publieke omroep was zou ik dit soort programma’s over twee avonden verdelen, dan scoor je twee keer goed.

Volgens Geus heeft de RTL 5-kok Herman den Blijker goed naar De Smaakpolitie gekeken. “Herman den Blijkers ‘Herrie in de Keuken’ was goed, maar slaat hij niet een beetje door met zes programma’s in anderhalf jaar? Toen hij zijn eerste uitzending had, scoorden wij beter met een herhaling van De Smaakpolitie. Dat vond ik wel kicken. Sinds wij heel erg op hygiëne letten, doet Den Blijker dat ook. Dat geeft alleen maar aan dat hij goed naar ons kijkt.

De Smaakpolitie kan nog een hele tijd mee, als het aan Rob Geus ligt. “Maar zelf wil ik binnenkort heel graag iets anders ernaast gaan doen. Misschien een kookpro- gramma, misschien wel iets totaal anders. Ik weet dat heel veel gedetineerden in gevangenissen naar mijn programma kijken. Het lijkt me bijvoorbeeld geweldig om een keer een nacht door te brengen in een gevangenis en daar verslag van te doen. Hoe wonen die gasten, hoe ziet hun dagritme eruit en wat krijgen ze te eten? Het- zelfde kun je ook doen met een brandweerkazerne of een opvang voor daklozen.

Zelf kijkt Geus niet heel veel televisie. “Ik volg alles op het gebied van shownieuws, vooral omdat ik geïnteresseerd ben in hoe het met ‘de anderen’ gaat. Natuurlijk ons eigen Shownieuws, maar ook Boulevard. Het valt me wel op dat vooral die Albert Verlinde erg bezig is met de promotie van zijn eigen producten. Dat kan natuurlijk wel, maar niet over de top.” Ook kijkt hij voetbal. “Natuurlijk kijk ik naar De Wedstrijden, maar ik verlang nog altijd terug naar Studio Sport. Met de vertrouwde gezichten van Mart Smeets en Tom Egbers, zonder al die reclameblokken. En met alle respect: wat Jan Mulder en Ruud Gullit uitkramen, kan mijn buurman ook.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen