Inval justitie bij zender RNN 7

Justitie heeft dinsdag een inval gedaan bij de regionale televisiezender RNN7 in Rotterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Directeur Leo H. (54) zou zijn aangehouden wegens belastingontdui- king. De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) heeft beslag gelegd op alle studiocamera’s van de zender, die in Nederland per kabel 9,8 miljoen potentiële kijkers kan bereiken. Volgens het Openbaar Ministerie wordt H. verdacht van ‘het niet en onjuist doen van belastingopgave’, aldus het AD.

Een programma-directeur van RNN7, die anoniem wil blijven, bevestigde de inval woensdag. Ondanks een beslaglegging op de uitzendapparatuur kunnen de uitzen- dingen van RNN7, waar 160 mensen mensen werken, voorlopig doorgaan. De zender krijgt van de Belastingdienst enkele weken de tijd de belastingschuld te voldoen.

Volgens hem is het mis gegaan met zogenoemde ’barterdeals’, wat inhoudt dat de zender aan bedrijven zendtijd geeft in ruil voor goederen zoals apparatuur of meubilair. Beide partijen zijn verplicht btw in rekening te brengen. RNN7 heeft dat volgens het AD deels verzuimd. Hoeveel geld de fiscus vordert van RNN7 is onbekend.

RNN7-presentator Bert Kuizenga (foto) heeft de inval niet zien aankomen. “Ik ben enorm geschrokken van de inval“, zegt Kuizenga. “Ik weet niet wat er aan de hand is, hoop maar dat het goed komt. Het is vooral sneu voor al die enthousiaste jonge mensen die daar elke dag keihard werken.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen