Frits Sissing presenteert uitreiking Musical Awards

Frits Sissing presenteert vanavond 21 mei live het Musical Awards Gala 2007 op Nederland 1. Voor de achtste keer worden aan Nederlands grootste musicalsterren en beste musicals de felbegeerde awards uitgereikt. Het wordt volgens Sissing een strakke show die niet veel zal afwijken van voorgaande jaren. In verschillende rondes worden de musicalprijzen uitgereikt. “Ze willen ook oprecht winnen, terwijl ik had verwacht dat ze hier iets nuchterder onder zouden zijn“, vertelt Sissing.

Tussen de uitreikingen door zijn stukjes van musicals te zien die volgend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zullen zijn. Voor volgend jaar is hij vooral benieuwd naar Do, die als Assepoester in het Efteling Theater te zien zal zijn. Ook is hij benieuwd naar de vertaling van de Fabeltjeskrant van televisie naar theater. “En Evita natuurlijk, omdat ik nu op zoek ben naar de hoofdrolspeelster. Dat programma is pas in de herfst te zien, maar ik ben er nu al mee bezig. We moeten in totaal 1500 kandidaten terugbrengen naar tien finalisten“, vertelt Sissing bij Planet.

Aan het begin van deze maand werden de nominaties bekend gemaakt. Uit alle musicals breekt Doe Maar! het record met maar liefst elf nominaties, maar ook Tarzan bleef niet buiten schot met acht nominaties. “Het is heerlijk om naar vakmensen te kijken. Ik vind het echt heel bijzonder als je goed bent in één discipline, dus als iemand zowel kan zingen, dansen en acteren, heb ik daar veel bewondering voor.

Het Musical Awards Gala is vanavond live om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen