Britse dramaserie Monarch of the Glen bij NCRV

De vijfde reeks van de Britse dramaserie Monarch of the Glen is vanaf vanavond (18 mei) tien weken lang te zien op de vrijdagavond van Nederland 2. Bij Monarch of the Glen draait het allemaal om een bijzondere familie in een bui- tengewone omgeving. Archie MacDonald is 28 en staat op het punt samen met zijn vriendin een trendy visrestaurant in Londen te openen. Hij weet wat hij met zijn toekomst wil. Totdat zijn vader een ongeluk krijgt en terugkeert naar zijn ge- boortegrond: Schotland.

Archie wordt onverwacht de nieuwe eigenaar van Glenbogle, één van de grootste landgoederen in Schotland inclusief 200 pachters én een bijbehorende bankschuld. Maar dat is nog niet alles, want Archies vader blijkt taaier dan verwacht en is niets van zijn oude koppigheid kwijtgeraakt. Archie zegt toe voorlopig te blijven om orde op zaken te stellen, maar door praktische en emotionele verwikkelingen ziet hij zich genoodzaakt langer te blijven dan hij verwacht had…

In serie 5 van Monarch of the Glen zijn de financiële problemen van Glenbogle voorbij en Archie twijfelt of zijn toekomst wel in Schotland ligt. Broer Paul keert terug naar Glenbogle, maar wordt met de nek aangekeken door de lokale bevolking. En de andere familieleden van de MacDonalds beleven turbulente (liefdes)avonturen.

De eerste vier series werden eerder door de NCRV uitgezonden in 2001 tot en met 2003. Monarch of the Glen is geschreven door Michael Chaplin en geïnspireerd op de boeken van Compton Mackenzie. De vijfde serie van Monarch of the Glen gaat vanavond om 19.30 uur van start op Nederland 2.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen