‘Record marktaandeel NET 5 en Veronica’

Februari was voor NET 5 en Veronica een recordmaand. Dat meldt een woordvoerder van SBS. NET 5 groeide van een marktaandeel van 6,1 procent in februari 2006 naar 7,4 procent dit jaar, Veronica steeg van 5,3 procent naar 5,9 procent. SBS 6 blijft het volgens een woordvoerder van de zendergroep goed doen en behaalde een marktaandeel van 10,4 procent. De genoemde percentages hebben betrekking op de voor adverteer- ders belangrijke doelgroep 20 tot 49 jaar.

Het marktaandeel van de gehele SBS-groep steeg in die doelgroep van 21,9 naar 23,7 procent. “De SBS-groep is daarmee de grootste stijger in de markt“, aldus SBS.

NET 5 sloot afgelopen maand als beste februarimaand ooit af. Het marktaandeel in de doelgroep Vrouwen 20-34 jaar steeg van 9,5 naar 11,3 procent. In januari introdu- ceerde de zender op maandag haar tweede serieavond met Grey’s Anatomy en Men in Trees. “Dit succes zette in februari door. Zo behaalde de beste bekeken aflevering van Grey’s Anatomy een marktaandeel van 26,7 procent in de doelgroep“, vertelt de persvoorlichter. “Ook de vertrouwde dinsdagavond blijft het goed doen met Gilmore Girls en de in januari gestarte serie What About Brian. Deze laatste scoorde 22,3% in de doelgroep tijdens de best bekeken aflevering.” Ook de start van Peking Express: Zuid Amerika op zondag en de zaterdagavond met de misdaadseries Close To Home en Cold Case droegen volgens SBS bij aan het succes van NET 5.

Veronica zag in februari haar marktaandeel groeien van 5,3 naar 5,9% (20-49 jaar). “De woensdagavond, scoort uitstekend met een dubbele aflevering van NCIS en de series Numb3rs en Alias . De best bekeken aflevering van NCIS trok maar liefst 761.000 kijkers. Het programma Veronica Poker deed het vooral goed bij mannen in de leeftijd 20-34 jaar. De best bekeken aflevering behaalde een marktaandeel van 22,3% in de doelgroep. Ook de films scoren als vanouds op Veronica.

SBS 6 sluit de maand februari af met een marktaandeel van 10,4% in de doelgroep 20-49 jaar. Topscoorder was het voetbalduel Nederland – Rusland met twee miljoen kijkers. “De donderdagavond met de topseries Ghost Whisperer en House blijft het onverminderd goed doen. Met een gemiddeld aantal kijkers van 1,3 miljoen bleef Sterren Dansen op het IJs ook deze maand de concurrentie ver voor. In februari is de nieuwe gezondheidsavond van SBS 6 met het nieuwe Afvallers met Sterren en een nieuwe reeks van Je Echte Leeftijd uistekend van start gegaan. Gemiddeld keken er zo’n 600.000 mensen. Afgelopen dinsdag werd de eerste aflevering van het veel besproken Liefde op het Tweede Gezicht door 626.000 mensen bekeken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen