Peking Express Vip genomineerd voor Gouden Roos

Het televisieprogramma Peking Express Vip van NET 5 is genomineerd voor de Gouden Roos. De prestigieuze Europese televisieprijs wordt dit jaar op 9 mei tijdens het Gouden Roos Festival in het Zwitserse Lüzern uitgereikt. Peking Express Vip is genomineerd in de categorie Reality en is uitgekozen uit 358 inzendingen. De volle- dige lijst van nominaties voor de Gouden Roos wordt vandaag in Londen bekend gemaakt. De Gouden Roos (Rose d’Or) is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementprogramma’s op televisie.

Het doel van het festival is ‘het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media’. “Ik ben heel trots dat Peking Express Vip genomineerd is voor deze prijs“, aldus presentator Art Rooijakkers. “Het was een geweldige uitdaging om zo’n zwaar avontuur aan te gaan met bekende Nederlanders en ik ben dan ook erg blij met het resultaat. De blijk van Europese waardering die we krijgen door genomineerd te worden voor deze prijs is een enorme beloning en een geweldig compliment.

In Peking Express Vip, dat in het najaar van 2006 te zien was op NET 5, waagden zich voor het eerst bekende Nederlanders aan een zware liftrace. Onder andere Regina Romeijn, Hanna Verboom en Bob de Jong gaven hun luxeleven op voor een tocht door India. De race is gewonnen door Chimène van Oosterhout en Bart Veldkamp.

Peking Express Vip is een variant op Peking Express. Het realityprogramma viel in 2005 in de prijzen met Peking Express: de Himalaya Route. Deze editie won in 2005 het Gouden Beeld voor het beste televisieprogramma. De meest recente editie is Peking Express: Zuid-Amerika, dat momenteel te zien is bij NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen