Gerard Joling: ‘Nog nooit zo veel succes gehad’

Gerard Joling presenteert vanavond samen met Nance de grote finale van Sterren dansen op het IJs en vrijdag was de zanger te zien in de eerste aflevering van de nieuwe programmareeks So you wannabe a popstar. “Ik heb met deze ouwe kop nog nooit zo veel succes gehad“, aldus Joling in het Algemeen Dagblad. “Zes jaar geleden had ik het grote succes al vaarwel gezegd. Ik trad nog wel veel op, maar was nauwelijks op tv en had geen hits meer. Ik had het losgelaten. Ik dacht: we gaan gewoon een keer blij zijn.

Enkele jaren geleden is het balletje weer gaan rollen. “Via Carlo en Irene, in wier programma ik wekelijks te gast was, is het langzaam weer gaan lopen. De laatste vier jaar is het extreem: alles lukt. De Waarheid, Only Joling, Shownieuws, de Toppers, Over de vloer en Sterren dansen op het ijs. En nu weer So You Wannabe a Popstar. En zelfs een Top 40-hit en een succesalbum! Had ik nooit meer verwacht. Daarom geniet ik er extra van. Ik zit in een trein die maar doordendert. Waarom mensen naar me kijken? Geen idee. Ik blijf dicht bij mezelf en mensen gunnen het me. Denk ik.

Naast zijn werkzaamheden voor SBS 6, is Joling vanaf april ook weer te zien in een nieuwe serie Joling en Gordon over de vloer. “Het is redelijk ordinair, maar dat ben ik ook. Mijn moeder kijkt er niet meer naar, die vindt het een verschrikking. Op de bridgeclub krijgt ze constant te horen: ‘Jannie, je zoon ging wel weer erg ver hoor. Hij liet weer een boer en een scheet.’ Vraagt ze me: ‘Moet dat nou? Stop ermee!’ Ik vind het vervelend, maar leg haar dan uit dat het programma me veel heeft gebracht.

De zanger en presentator heeft de afgelopen jaar een flink vermogen opgebouwd. “Ik heb enkele miljoenen“, onthult Gerard in de ochtendkrant. Hoeveel precies zeg ik niet. Vind ik proleterig. Geld is wel belangrijk natuurlijk. Ik vind het heerlijk om een winkel in te lopen, kleding uit het rek te trekken en zonder naar de prijs te kijken naar de kassa te gaan. Mensen vragen me wel eens: waarom werk je nog zo hard? Een van de redenen is dat ik een paar verkeerde investeringen gedaan in pandjes. Iemand die ik al 28 jaar ken, heeft me een jaar of drie geleden zwaar besodemieterd. Dat heeft me heel veel geld gekost. Daar heb ik nu nog last van. Ik moet iets inlopen. Ik ben al jaren bezig om dat met advocaten terug te halen. Het is niet zo dat ik aan de geeuwhonger lig, maar ik realiseer me heel goed dat zonder het succes van de laatste vier jaar, mijn financiële situatie niet zo rooskleurig zou zijn.

De finale van Sterren dansen op het IJs is vanavond om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen