Catherine Keyl: ‘Iets mis in hoofden Pauw en Witteman’

Catherine Keyl (foto) was woensdagavond bijna weggelopen bij het VARA-programma Pauw en Witteman. “Uiteindelijk heb ik het niet gedaan omdat ik ze de publiciteit die dat zou opleveren niet gun“, zegt de presentatrice vandaag tegen Novum Nieuws. Keyl praatte in de talkshow over haar nieuwe tijdschrift Catherine, maar vond dat presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman op ‘denigrerende’ manier met haar praatten. “Weet je, er zit zoiets fundamenteel mis in de hoofden van die mannen“, zegt ze tegen het persbureau. “Ze zijn zo duidelijk van een andere generatie.

De presentatrice van Max en Catherine bedoelt een generatie van mannen die niet kunnen accepteren dat vrouwen ook presteren en ergens goed in zijn. “En dat is een gevoel, daar kun je niet tegen vechten. Ik heb daar mijn hele leven last van gehad, en godzijdank heeft de jongere generatie mannen er geen last meer van.

Catherine is erg trots op haar tweemaandelijkse blad. Kritiek van collega’s uit het televisievak vindt Catherine dan ook niet interessant. Ze maakt haar televisieprogramma voor de kijkers, zegt ze, die haar wel waarderen. Keyl hoopt dat het publiek haar blad ook op prijs stelt. “Daar doe ik het voor, niet voor mijn collega’s. Want die hebben gewoon een maagzweer, en dat is jammer voor ze.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen