‘X Factor juryleden Henkjan en Marianne vormen combine’

De X Factor-juryleden Henkjan Smits en Marianne van Wijnkoop vormen een combine. Dat zegt collegajurylid Henk Temming. Temming denkt dat Henkjan en Marianne samenspannen om het zijn categorie ‘solisten 26 plus’ moeilijk te maken. “Zodra ze de kans krijgen sturen ze iemand uit mijn groep naar huis. Waarom? Omdat die van mij zoveel beter zijn“, aldus Temming in het Algemeen Dagblad. Henkjan Smits is het niet eens met zijn collegajurylid.

Henkjan denkt dat Sharon zijn beste kandidaat is. “De vier besten zaten zeker niet in Henks categorie. Had wel gekund. Als ik de selectie had gemaakt. Dat klinkt nogal arrogant en aanmatigend…en dat bedoel ik ook zo“, aldus Henkjan Smits.

Henk Temming vindt Henkjan beledigend jureren. “Het erge is: dat heeft hij zelf niet eens in de gaten. Deelnemers zingen daar in al hun kwetsbaarheid en dan durft hij tegen Anja te zeggen dat hij ‘de echte Anja nog niet heeft gezien’“, vertelt Henk Temming in het ochtendblad. “Marianne presteerde hetzelfde. Volgens hen verfraait Anja haar liedjes met vocale hoogstandjes. Henkjan ergert zich daaraan, maar het is gewoon haar emotie van het moment. Anja kan zich niet kwetsbaarder opstellen. Het gaat mij om onéérlijke kritiek. Henkjan kent Anja niet. Hoe kan hij zeggen dat hij de echte Anja niet ziet? Natuurlijk: ik bekritiseer Sharon ook. Maar puur zangtechnisch. Daar heeft ze wat aan, want op de manier waarop Henkjan haar haar stem laat belasten ligt ze over twee jaar op de operatietafel. Maar daar heeft hij schijt aan.

Anja kan goed zingen, beaamt Henkjan. “Maar is onberekenbaar en zingt vaak hysterisch. Verder is iemand die vooruit wil gediend bij duidelijke kritiek. Die kan soms hard zijn, maar is wel nuttig“, vindt de talentscout. Henk Temming: “Voor het eerst heeft Nederland iemand van wereldniveau. En dan bedoel ik de klasse Christina Aguilera, Céline Dion en Barbra Streisand. Als ze in Amerika weten dat er hier zo een rondloopt, komen ze haar morgen halen. Sharon doet het leuk en heeft mee dat ze er goed uit ziet. Maar als Anja zingt, vergeet je dat ze niet zo mooi is. Nederland vindt Trijntje Oosterhuis z’n beste zangeres. Anja is beter.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen