‘Uitzending De wereld draait door was objectief’

De uitzending van De wereld draait door, waarin presentator Matthijs van Nieuwkerk met Tjeerd Hoekstra van Microsoft sprak over de lancering van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista, was objectief. Dat concludeert het Commissariaat voor de Media na het nader bekijken van de uitzending van dinsdag 30 januari. Op diezelfde dag praatte Matthijs ook al de officiële lancering van Windows Vista aan elkaar in Amsterdam.

Inge Brakman, voorzitter van het Commissariaat voor de Media, noemt het wel een opmerkelijke gebeurtenis. “Het is een opmerkelijk fenomeen dat iemand een bedrijfspresentatie doet en ook een programma erover presenteert. Dat is niets iets waar het Commissariaat voor de Media over gaat, daar gaan eigenlijk de VARA zelf over“, aldus Brakman in RTL Boulevard. “Voor ons is het relevant dat de kijker een objectief verhaal krijgt en dat betekent dat wij gewoon alleen naar de uitzending kijken. En binnen die uitzending hebben wij geconstateerd dat het gewoon past binnen de journalistieke context.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen