Pers massaal aanwezig bij Moszkowicz

De vaderlandse pers was maandag in zeer groten getale aanwezig bij de persconferentie van Bram Moszkowicz in het Holiday Inn hotel in Amsterdam. Dat meldt het ANP. De topadvocaat maakte daar bekend dat hij de verdediging van ’topcrimineel’ Willem Holleeder neerlegt. De cameralieden, fotografen, journalisten en andere belangstellenden werden voordat zij de hotel- zaal betraden gecontroleerd door beveiligers. De persconferentie van Moszkowicz werd vandaag live uitgezonden door de NOS en RTL 7. De uitzendingen duurden iets minder dan een uur.

Volgens Moszkowicz kan hij niet langer de advocaat van Holleeder zijn. Hij is de afgelopen tijd te beschadigd geraakt om de belangen van zijn cliënt nog goed te kunnen verdedigen. “Ik heb de kracht en het vermogen om door te gaan, maar het is niet in het belang van Holleeder als ik dat doe“, zei hij. “Dit is de zwartste dag uit mijn carrière“, zei Moszkowicz toen hij zijn besluit naar buiten bracht. “En het is een dieptepunt in de Nederlandse strafrechtpleging.

Moszkowicz maakte zich vooral kwaad over de uitspraak in het kort geding dat hij had aangespannen tegen Quote-hoofdredacteur Jort Kelder. De rechter keurde het goed dat Kelder hem een “maffiamaatje” noemde. Ook de uitspraak dat Moszkowicz “koffers met cokegeld” afneemt van zijn cliënt Holleeder, achtte de rechter niet onrechtmatig.

De advocaat vertelde dat zijn privé-leven op geen enkele manier is gerespecteerd door het Openbaar Ministerie. Ook de media kregen er van langs. NRC Handelsblad opende zaterdag met nieuws rondom de ervaren advocaat. Moszkowicz zou op de vlucht zijn geslagen, wat volgens de hoofdpersoon volstrekt belachelijk is.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen