Halina Reijn speelt Mabel Wisse Smit in VPRO-serie

Halina Reijn speelt de rol van Mabel Wisse Smit in de tweedelige VPRO miniserie De Prins en Het Meisje, waarvan de opnamen eind maart van start gaan. Dat meldt een woordvoerder van de VPRO. De serie gaat over de liefde tussen Mabel Wisse Smit en prins Friso van Oranje, die wordt gespeeld door Fedja van Huêt. Een liefde die, nog voor ze goed en wel bestaat, op de proef wordt gesteld door de eisen van de buitenwereld. De gebeurtenissen in De Prins en Het Meisje spelen zich af rond juni 2003.

Het onderzoek naar de antecedenten van Mabel is in volle gang, onder meer naar haar vriendschappen met mannen als ’topcrimineel’ Klaas Bruinsma en Mohammed Sacirbey, een Bosnische politicus die in Amerika gevangen zit op verdenking van het vergokken van ontwikkelingsgeld. In die periode heeft minister-president Balkenende een viertal gesprekken met Friso en Mabel en wordt de druk op het paar om de waarheid te vertellen steeds groter. Tot ze tenslotte zelf niet meer goed weten wat de waarheid is en ze van de ene onzekerheid in de andere terechtkomen.

De rol van J.P. Balkenende wordt gespeeld door Arnout Bos. Lies Visschedijk speelt de rol van Ingrid, de assistent van premier Balkenende.

De Prins en Het Meisje wordt in het najaar van 2007 uitgezonden door de VPRO. Scenarist Ger Beukenkamp en regisseur Peter de Baan hebben eerder samengewerkt in de VPRO televisiefilms De Kroon, over het huwelijk tussen Maxima en Prins Willem Alexander en Klem in de draaideur, over de machtsstrijd tussen minister Sorgdrager en de hoogste baas van het OM, Arthur Doctors van Leeuwen.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen