Gerard Joling: directie RTL ‘erg kinderachtig’

Gerard Joling voelt zich voor schut gezet door RTL 4. De presentator van Sterren dansen op het IJs (foto) was donderdagochtend te gast bij het da- gelijkse programma Lijn 4 op RTL 4. “Ik was gevraagd door de presentator, maar toen ik in de studio kwam bleek dat ik eigenlijk niet welkom was“, vertelt Joling in De Telegraaf. “RTL wil geen zogenaamd vijandig gezicht op hun zender. Daar hebben ze toen nog met hogerhand over gediscus- sieerd.” Uiteindelijk mocht Joling toch nog zijn nieuwe single zingen.

Het optreden verliep echter niet vlekkeloos. “Eén camera ging uit, mijn geluid werd laag gedraaid en onderin beeld verscheen opeens een zwarte balk met de tekst: ’Kijk vrijdagavond naar Dancing on Ice’. Ik ben niet boos, maar vind het wel in- en intriest.

Gerard noemt het voorval ‘erg kinderachtig’. Volgens Joling is het Irene Moors die bij de directie aan de bel trok, toen ze hoorde dat hij zou optreden bij RTL 4. Eind januari werd bekend dat hij niet te gast mocht zijn Irene’s Life and Cooking. “Ze vond het vreemd dat ik daar niet mocht zijn, maar nu wel te gast was bij Lijn 4“, vertelt Joling aan Novum. Presentator Nick Nielsen neemt hij niets kwalijk. “Voor de opnamen zei de directie dat ik met geen woord mocht reppen over ‘Sterren dansen op het ijs’. Omdat ik daar toch iets over heb gezegd, kreeg Nick gigantisch op zijn kop.”

Volgens RTL 4 overdrijft Joling. “Als we hem niet in de show hadden willen hebben, zouden we hem niet hebben uitgenodigd“, zegt een woordvoerster van de zender. Wel erkent zij dat Joling niet over Sterren dansen op het IJs mocht praten. “Maar dat lijkt me logisch. We gaan geen reclame maken voor de concurrent.

Het verstoorde optreden van Joling wijt de woordvoerder aan technische problemen. “Er viel een camera en een lamp uit. Natuurlijk balen we daar enorm van, want het programma wordt live uitgezonden.” Dat er tijdens het optreden reclame zou zijn gemaakt voor Dancing on Ice, is volgens Peters onzin. “Wel ging er een scroll door het beeld met een aankondiging van een andere show.

SBS-programmadirecteur Eric van Stade is het met Gerard eens. “Zo kun je niet met collega’s omgaan. Een van onze presentatoren is behandeld als oud vuil. Of ik RTL- baas Fons van Westerloo ga bellen hierover? Nee hoor, ík ga me niet verlagen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen