Amerikaanse zender koopt De Gouden Kooi

John de Mol heeft zijn programma De Gouden Kooi verkocht aan het Ameri- kaanse tv-netwerk ABC. De Mol vertelt in De Telegraaf dat de maatschappij een bedrag met vele nullen betaalt. “Ik kies zelf een productiemaatschappij om het programma mee te produceren. Het is geen geheim dat Endemol te koop is en dat wij belangstelling hebben. Als dat rond komt, is het logisch dat wij daar met Endemol aan gaan werken“, aldus John de Mol vandaag in de krant.

John de Mol is sinds de start van zijn televisiezender Tien, toen nog Talpa, al bezig om nieuwe programmaconcepten uit te testen op zijn zender om deze vervolgens op de markt te brengen. “Ik ben trots op dit resultaat. Voor de kerst is de programmadirecteur van ABC bij ons komen kijken. Afgelopen maand is er een technische man geweest. Gisteren is de deal rond gekomen.

Voor de mediatycoon voelt de verkoop als een Hollands succes, waar hij zich niet voor hoeft te schamen. “ABC heeft het gekocht, dat is toch geweldig. Ik ben er trots op dat ik het programma in het grootste televisieland ter wereld heb kunnen verkopen en met andere landen zijn we ook al in gesprek.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen