Albert Verlinde jureert in De weg naar Fame

Musicalproducent Albert Verlinde, muzikaal leider Ad van Dijk en choreograaf en regisseur Martin Michel vormen de jury van het nieuwe RTL 4-programma De Weg Naar Fame, waarin de zoektocht naar talent voor de invulling van vier hoofdrollen voor de Nederlandstalige musical Fame centraal staat. Op donderdag 15 maart zijn bij RTL 4 de audities, waar zich 1700 kandidaten voor hebben aangemeld, van start.

Dan worden de danskwaliteiten van de deelnemers getest, waarna de uitblinkers door mogen naar de zangauditie. Na heel wat bloed, zweet en tranen betrekken uiteindelijk zestien kandidaten ‘The House Of Fame’ om zich daar voor te bereiden op het échte werk. Lief en leed wordt gedeeld, maar de dagen staan voornamelijk in het teken van repeteren, trainen en oefenen.

Donderdag 29 maart (afl. 3) draait het om de musicalsterren in spé. De zestien kandidaten (acht mannen en acht vrouwen) presenteren zich in het theater voor de deskundige jury, maar voor twee van hen is het verblijf in ‘The House of Fame’ van korte duur. Zij moeten hun spullen weer inpakken en het huis verlaten. In aflevering vier tot en met zeven gaat het om de invulling van de vier hoofdrollen.

Tijdens workshops werken de kandidaten zich in het zweet, want alleen de besten blijven over. De ene week strijden de mannen tegen elkaar voor de rol van Tyrone of Schlomo en de andere week gaan de vrouwen op voor de invulling van Mabel of Serena. Na de cruciale optredens bepaalt de jury wie de rol krijgt, wie er nog kans maakt op de andere rol en wie definitief moet stoppen.

Jim Bakkum die is aangetrokken voor de rol van Nick in de musical Fame is de steun en toeverlaat van de kandidaten tijdens deze periode. De weg naar Fame is vanaf donderdag 15 maart wekelijks tussen 20.30 uur en 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen