John de Mol bouwt belang op in Endemol

John de Mol heeft een belang opgebouwd in Endomol, het bedrijf dat hij in 2000 verkocht aan het Spaanse Telefónica. Dat meldt het ANP. Zijn investeringsbedrijf Cyrte houdt een belang van 5,15 procent in Endemol. In september vorig jaar zei De Mol tegen persbureau Reuters te overwegen Endemol terug te kopen van Telefónica. De Mol zei te zijn benaderd door het Italiaanse mediabedrijf Mediaset om een gezamenlijk bod uit te brengen op Endemol.

Telefónica wil haar belang van 75 procent in Endemol verkopen. Het overige deel van 25 procent werd begin vorig jaar door Telefónica naar de beurs van Amsterdam gebracht. De Mol begon in 1994 met zijn vroegere concurrent Joop van den Ende samen te werken in wat later Endemol werd. Dit bedrijf verkochten ze in 2000, op het hoogtepunt van de internethype, voor 5,5 miljard euro aan Telefónica.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen