VARA wil digitale themakanalen in basispakket

De verenigingsraad van de VARA heeft een oproep gedaan om de themakanalen van de VARA – onder meer ConsumentenTV (foto) en Humor TV – en van de publieke omroep in het algemeen op te doen nemen in een gratis aanvulling op het basispakket of de goedkoopste digitale pakket- ten. De raad meent dat kanalen van de publieke omroep niet in de duurdere pakketten thuishoren.

Door kabelexploitanten wordt van kijkers naast het tarief voor het basis- of standaardpakket een extra bedrag gevraagd voor het digitale pluspakket, waarin ook themakanalen van de publieke omroep zijn geplaatst. Bij Casema en Essent bijvoorbeeld bedraagt dat bedrag 9 euro, bovenop de 15 euro voor het basispakket.

De raad vindt dat de digitale kanalen laagdrempelig ontvangbaar moeten zijn. De kabelaars bieden namelijk ook gratis aanvulling op het basispakket of goedkopere pluspakketten aan en de verenigingsraad vindt dat de thematische kanalen van de publieke omroep dáárin behoren te zitten. Het bestuur van de VARA heeft toegezegd de oproep te bepleiten bij de Raad van Bestuur van Publieke Omroep.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen