Portret van Maxima in KRO’s Profiel

Profiel, het biografieënprogramma van de KRO en HUMAN, komt vanavond op Eerste Kerstdag met een portret van prinses Maxima. Het was “liefde op het derde gezicht“, heeft Willem Alexander ooit gezegd over zijn eerste ontmoeting met Maxima. Het speelde zich af op een chique feest in Sevilla. Gewapend met een fotocamera kwam de onbekende Argentijnse op de Prins van Oranje afgestapt. De kroonprins was zichtbaar geïrriteerd. Pas veel later op de avond kwamen de twee met elkaar in gesprek.

In KRO’s Profiel schetst Fons de Poel het verhaal van Maxima: hoe een onbekend meisje uit de hogere middenklasse van Argentinië uitgroeide tot een koninklijk talent. In de uitzending blikken uiteenlopende oranjewatchers terug op de wijze waarop Maxima de harten van Nederland veroverde. Van de politieke storm over de rol van haar vader, tot de persconferenties die zij met speels gemak naar haar hand zette. Van de razendsnelle inburgering tot haar maatschappelijke inzet op terreinen van allochtone vrouwen in Nederland en ook het microkrediet.

Uit het Profiel, zegt Fons de Poel, komt Maxima tevoorschijn als “dominante vrouw die feilloos in staat is om haar charme en intelligentie in te zetten. Zij is het levende bewijs van de stelling dat de monarchie zich telkens opnieuw moet bewijzen. Het zou mij niet verbazen als zij in de verdere toekomst als de redder van de monarchie zou worden gezien“. Profiel is vanavond rond 20.45 uur te zien bij de KRO op Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen