‘On a Mission geen politiek programma’

NET 5 zendt vanavond het programma On a Mission uit, waarin mensen die in verband met uiteenlopende oorzaken geen contact meer hebben met familie in het buitenland worden herenigd. On a Mission wordt gepresenteerd door NET 5-presentator Art Rooijakkers (Peking Express, foto) en Froukje Jansen (Llink op reis). Zij bezochten voor de speciale uitzending onder meer het verre Congo. “Daar zijn we naartoe gegaan in verband met de zaak van Armand“, zegt Froukje Jansen op de internetsite TVgids Online.

Froukje: “Dat is een vluchteling uit het land, die zwaar de Sjaak is als hij terugkeert. Met als gevolg dat hij zijn zoon al tien jaar niet meer heeft gezien. Door de rare regelgeving in dit land, kan hij Nederland ook niet verlaten.

On a Mission stelt het Nederlandse asielbeleid in een ander daglicht. “On a mission is geen politiek programma en we maken geen statements. Maar ik ben blij dat ik door middel van persoonlijke verhalen kan laten zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is bijvoorbeeld voor Nederlanders heel moeilijk om een visum voor Afghanistan te krijgen, omdat het niet veilig genoeg zou zijn. Toch is het land blijkbaar wel veilig genoeg om pubermeisjes als Maryam naar toe terug te sturen. Sommige asielregelgeving is bijna niet meer humaan te noemen.” On a Mission is vanavond om 21.30 uur, na Extreme home makeover, te zien bij NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen