Tien vernieuwt programmering in januari

Tien (Talpa) presenteert in januari een vernieuwde programmering. Bestaande successen als Gooische Vrouwen (foto), Joling en Gordon over de Vloer en Eén tegen honderd vullen het programma van Talpa samen met nieuwe producties als Stenders Late Vermaak, Komt een man bij de dokter en De André van Duin Show. In de vooravond wordt het slecht scorende Entertainment Live vervangen door De leukste thuisvideo’s. Lotte, De Bruiloft van.., De Gouden Kooi en Deal or no Deal keren wel terug in de vooravond.

De komedieserie Gooische Vrouwen bleek tijdens het eerste seizoen een doorslaand succes op de zondagavond van Talpa. Op de donderdagavond halveerden de kijkcijfers dit seizoen. Vanaf januari staat Gooische Vrouwen geprogrammeerd op de maandagavond van Tien (21.30 uur). Voorafgaand is om 20.30 uur het nieuwe programma Kluners uit Kenia te zien. In dit programma met Bart Veldkamp worden vier atleten uit Kenia, die nog nooit op de schaats hebben gestaan, getraind om te kunnen deelnemen aan een van de zwaarste schaatstochten ter wereld.

Gerard Joling en Gordon keren vanaf dinsdag 2 januari terug met het populaire Joling en Gordon over de vloer (20.30 uur). Aansluitend gaat om 21.30 uur het nieuwe programma Stenders Late Vermaak van start. Deze licht chaotische panelquiz, waarin geen geld valt te verdienen, wordt gepresenteerd door Rob Stenders. Twee teams, met vaste teamcaptains, spelen zo’n vijf steeds wisselende spelrondes, zoals het van de radio bekende Seniorenzang. Een andere opmerkelijke ronde is Jan Peter’s Popweetjes. Hierin stelt premier Balkenende zèlf de vragen, die alleen met C, D, of A kunnen worden beantwoord. Kansloze achterstanden kunnen in één klap worden ingelopen door de ‘Ronnie Tober’ in te zetten. In deze eigentijdse variant van de joker stelt Ronnie Tober een vraag over zijn carrière. “Al met al is Stenders Late Vermaak een heerlijke sfeervolle trip langs de gouden jaren van de popmuziek, waaraan kijker en publiek naar hartenlust kunnen meedoen“, laat Talpa weten.

Op de woensdagavond zendt Tien in januari wekelijks een film uit. Op donderdag 4 januari gaan vier nieuwe programma’s van start bij de tv-zender van John de Mol. Bonnie St. Claire en Viola Holt zijn de gezichten van Het Glas is Halfvol (20.30 uur), waarin zij samen de leukste feestjes van Nederland bezoeken. In There’s no business like showbusiness om 21.00 uur wordt het schnabbelcircuit van Nederland in beeld gebracht. Bekende en minder bekende Nederlanders worden gevolgd op hun eindeloze tocht langs de podia van het schnabbelcircuit.

Komt een Man bij de Dokter is het moppenprogramma dat Tien vanaf januari op donderdagen om 21.30 uur uitzendt. “Komt een man bij de dokter is waarschijnlijk een van de meest gebruikte zinnen ter wereld“, aldus Talpa. “En een van de meest effectieve. Toehoorders gaan meteen op het puntje van de stoel zitten, spitsen de oren en spannen de buikspieren, want iedereen weet dat er een dijk van een grap aan zit te komen. Komt een man bij de dokter… kon daarom geen toepasselijker titel krijgen, want hierin draait alles om de oud-Hollandse kunst van het moppen tappen.” De donderdagavond wordt afgesloten met Sjoemelaars en Sjacheraars (22.00 uur). De advertentiepagina’s staan er vol mee: paranormale genezers, astro-mediums, chakra masseurs, helderzienden, waarzeggers, aura-fotografen en ga zo maar door. In Sjoemelaars & Sjacheraars worden de praktijken van dit soort paranormale geldkloppers via de verborgen camera genadeloos aan het licht gebracht.

André van Duin zal op vrijdagavonden om 20.30 uur te zien zijn bij Tien met de André van Duin Show. Tien heeft zijn laatste twee uitverkochte theatershows live geregistreerd en zendt de mooiste momenten daarvan uit in zes hilarische programma’s van een uur. Met medewerking van Joke Bruijs, Ron Brandsteder en het live-orkest onder leiding van Kino Haitsma. Om 21.30 uur staan nieuwe afleveringen van 1 miljoen wat? met Winston Gerschtanowitz op het programma.

Ook in januari staat het weekeinde van Tien in het teken van voetbal met De wedstrijden. Op zaterdag wordt het populaire programma aangevuld met herhalingen, op zondag zijn Je leven in de steigers en Eén tegen 100 te zien bij Tien.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen