Sonja Barend zaterdag terug op televisie

Sonja Barend (foto) is vanaf aanstaande zaterdag (4 november) acht weken lang te zien in Sonja om 22.00 uur op Nederland 1. In dit programma blikt Sonja terug op vijftig jaar tv-geschiedenis. Sonja ontvangt tal van gasten die toen en nu voor en achter de schermen actief waren en zijn. “We gaan aan de hand van fragmenten kijken naar de verandering van ons gedrag ten opzichte van elkaar, de manier waarop we met geweld en criminaliteit, seks en taboes omgaan“, vertelt Sonja.

De presentatrice vervolgt: “De gasten die worden uitgenodigd in De Rode Hoed zijn de collega’s uit het vak die al die programma’s maakten én mensen die in die memorabele uitzendingen te gast waren. Hoe kijken zij terug op wat toen gebeurde? In welke mate heeft het hun leven of de samenleving beïnvloed?

De televisiegeschiedenis die Sonja Barend zelf heeft geschreven blijft uiteraard niet onbesproken. “Precies veertig jaar heb ik in mijn programma’s met mensen gepraat over wat er in het dagelijkse leven gebeurde en vaak over wat zich in hun persoonlijk leven afspeelde. Dikwijls waren dat onderwerpen die tot dan toe niet gemakkelijk in grotere kring en zeker niet op de televisie werden besproken. Soms veroorzaakte dat enorme commotie, die ons nu als we terugkijken misschien wel verbaast.

In de eerste aflevering van Sonja komt het thema omgangsvormen aan bod. Vaak wordt gezegd dat televisie ‘het slechte voorbeeld’ geeft. Heeft de televisie invloed gehad op de manier waarop we in Nederland met elkaar omgaan? Daarover praat Sonja met onder anderen Paul de Leeuw, Henk Kamp en Pieter Storms.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen