Ruud en Gerda Smit op reis door China

Als opwarmertje voor de bijzondere TROS China Week in december, waarin bijna alle TROS-programma’s op televisie en radio in het teken van China staan, is op vrijdag 24 november een speciale aflevering van Gewoon Jan Smit te zien. In deze aflevering worden Ruud en Gerda Smit, de ouders van Jan, gevolgd tijdens hun reis door China. In China vergezellen ze Jan bij een aantal opnamen die hij maakt en samen met vele leden van de ‘grootste familie van Nederland’ ontdekken zij China.

Ze worden gegrepen door de armoede in Oud-Shanghai, bezoeken de 468 meter hoge Pearl TV Tower, de hoogste toren van China, en natuurlijk brengen ze ook een bezoek aan de Chinese Muur. Ook wordt hun vermakelijke reactie op het traditionele Chinese eten vertoond. Zo eten ze voor het eerst met stokjes en maken onder meer kennis met peking-eend. En tevens gaan Ruud en Gerda shoppen in China.

Vanwege de snelle opkomst van China, de economische bloei en de cultuur van het land, staat de TROS in de week van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 december in het teken van China. De aftrap wordt gedaan op zaterdag 2 december. In het programma De Grootste Familie in China is te zien hoe zo’n honderd TROS-leden de hoogtepunten van China zien. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 december wordt Lingo gespeeld met Chinese deelnemers, EénVandaag heeft dagelijks een actueel item over het land, in Vermist aandacht voor een vrouw op zoek naar haar Chinese roots en Ik Vertrek volgt een Nederlandse familie die naar China emigreert.

Ook radio besteedt veel aandacht aan de TROS China week: TROS Gouden Uren heeft iedere dag een China-item, Radio Online brengt reportages uit China over internet en het radioprogramma TROS Klassiek op Radio 4 is op bezoek bij een Chinees conservatorium en brengt een concertregistratie.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen