RTL Nederland verwerft uitzendrechten MotoGP

RTL Nederland heeft zich de komende drie jaar verzekerd van de uitzendrechten van de MotoGP, het grootste motorsport- evenement van Nederland in Assen. Het motorracegeweld valt, net als de autosporten A1 Grand Prix, Dakar, de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en straks ook de Formule 1, onder de paraplu van RTL GP, het auto- en motorsportplatform van RTL. RTL doet al geruime tijd verslag van het WK Superbike en het WK Supersport, die tevens in Assen plaatsvinden.

De MotoGP Races zullen op een vast tijdstip veelal live worden uitgezonden en ook achtergrondinformatie over deze sport zal deel uitmaken van de uitzendingen. “Als nooit tevoren komt de motorsportliefhebber de komende drie jaar ruimschoots aan zijn trekken“, aldus een woordvoerder van RTL Nederland.

De MotoGP past uitstekend binnen de snelle en sportieve propositie van RTL“, aldus Jaap Hofman, adjunct programmadirecteur bij RTL Nederland. “De wegraces binnen deze klasse zijn van hoog niveau en laten zich uitstekend combineren met de razendsnelle Formule 1. Wekelijks tussen maart en november is de sportieve zondag van RTL 7 de snelste zondag van Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen