Het land van Maas en Geel van start bij Talpa

Geplaatst op Mon 13 Nov 2006 om 11:40

Cees Geel en Bridget Maasland (foto) presenteren vanaf vanavond dagelijks de nieuwe talkshow Het land van Maas en Geel voor Talpa. Hierin ontvangen zij tussen 22.30 en 23.30 uur gasten uit de wereld van politiek, sport, kunst, media en cultuur. Acteur Cees Geel heeft geen interviewtraining gedaan. “Dat lijkt mij ook helemaal niet nodig“, aldus Cees Geel in TROS Kompas. “Ik ben gewend om met veel verschillende mensen om te gaan.” Volgens Cees voelt iedereen zich snel bij hem op zijn gemak.

Cees benadrukt dat hij zijn toekomstige gasten geen hak wil zetten. “Presentatoren die proberen te scoren door hun gasten te kakken te zetten, kunnen mij niet boeien. Ik vind dat vervelende televisie. Wat niet wil zeggen dat Bridget en ik uitsluitend ja knikkend naar onze gasten zullen luisteren. Het stoort me ook als ik dat sommige journalisten zie doen, terwijl ik als kijker naar jargon zit te luisteren waar ik geen snars van begrijp. Waarschijnlijk snapt zo’n verslaggever ook niet wat er wordt gezegd, maar durft hij daar niet voor uit te komen uit angst voor gezichtverlies. Bridget en ik hebben die schroom niet. Als wij iets niet snappen, zullen we dat gewoon zeggen.

Het is een misvatting dat Bridget en Cees de opvolgers zouden zijn van Frits Barend en Henk van Dorp, zegt Cees. “Als die al plaatsvervangers zouden hebben, dan komen Pauw en Witteman daar eerder voor in aanmerking. Wij zijn geen journalisten en ambiëren dat ook niet. Ik voel er ook niets voor om me altijd politiek correct op te stellen, zoals de meeste journalisten doen. Ik kan heel direct zijn.”

In de eerste uitzending vanavond is onder meer VVD-leider Mark Rutte te gast. Dinsdag schuift onder meer politica Leatitia Griffith aan bij Maasland en Geel. Tot aan de verkiezingen komen nog meer politici langs. Het land van Maas en Geel is vanaf vanavond iedere maandag tot en met donderdag om 22.30 uur te zien bij Talpa.
67 Reacties op “Het land van Maas en Geel van start bij Talpa”


 1. Bastiaan

  Goewel ik Cees van Geel mij wel aardig lijkt vind ik hem hier wel wat aanmatigend met ‘Dat lijkt mij ook helemaal niet nodig’. Interviewen is een vak meneer Geel!

 2. mari

  bastiaan

  helemaal mee eens

 3. Rens

  Ik wil geen azijnpisser zijn, maar ik verwacht er helemaal niets van. Ga het wel even kijken maar denk niet dat het iets wordt om dagelijks te gaan kijken. Mickey, hoeveel kijkers verwacht jij?

 4. Phloph

  Het lijkt me een erg leuk programma en ik zal zeker gaan kijken. Dit is geheid een succesnummer. Het kan gewoon niet anders dan dat er heel veel mensen gaan kijken. Echt, ik zweer ‘t je: dit wordt het nieuwe kijkcijferkanon. 100% gegarandeerd. Super helemaal toppie. Go go go Cees & Katja !

 5. Mickey

  er is ook een artiekel in de showrubriek van SP!TS en een advertentie in die zelfde rubriek. Verder vermeld het Veronica Magazine ook over de nieuwe talkshow. reclame genoeg zou ik zeggen. Een nieuw programma op Talpa bij de start en op deze manier aan gekondigt met advertenties en zo is toch goed voor zeker 300.000 kijkers (zie de start van Woef)

  Verder krijgt de show 2 ideale start dagen!

  Vanavond na ER een programma met toch ruim 500.000 kijkers, en morgen jong oranje, 800.000/1.000.000 kijkers?

  Ze starten op een ideale tijd, verkiezings tijd, met politieke gasten, vanavond Mark Rutte (de onzichtbare man!) ik denk dat er nog wel mensen geintreseerd zijn in zijn politieke ideeën.

  Morgen geert wilders ook spraak makend, aan de reclame, aandacht in landelijke media, gasten en tijdslot kan het niet liggen. Nu moeten Bridget en Cees het alleen nog waar maken!

 6. Rens

  artiekel, vermeld, aan gekondigt, geintereseerd, spraak makend… Mickey let eens op je spelling! Waarom begin je de ene zin met een hoofdletter en de andere niet?

 7. Dummy

  Ben bang dat Mark Rutte nou niet bepaald de kijkcijfers omhoog kan krikken…

 8. Theo

  Ik hoop van harte dat dit uit de verf gaat komen.
  Pauw en Witteman zijn wat mij betreft (na 2 maanden frequent kijken) toch redelijk door de mand gevallen.

  Verder lijkt het me juist een pluspunt dat we hier niet te maken hebben met 2 journalisten, maar met 2 mensen die wel midden in het leven staan, en hopelijk kunnen verwoorden wat onder de bevolking leeft.
  Het is hopelijk een forse pre voor een wat frissere en minder voorspelbare aanpak.

  Grachtengordel journalistiek is iets wat Talpa niet nodig heeft, en waar Talpa kijkers waarschijnlijk ook niet op zitten te wachten.

  Wel jammer dat ze bij de aftrap zo’n weinig aansprekende gast als Mark Rutte hebben.

  Die man is zo degelijk, zo oersaai, kleurloos en onopvallend en heeft het charisma van een gebruikt theezakje.
  Om te zien hoe weinig talent hij heeft om mensen aan te spreken hoef je alleen maar naar de peilingen te kijken.

 9. Rens

  Hoe gaat Bridget dit oplossen, eerst Big Brother Live en daarna rennen naar het volgende programma?

 10. Dummy

  Om eerlijk te zijn word ik wel een beetje moe van programma’s die pretenderen de mening van de straat te verkondigen of de ‘gewone man’ te representeren. Mensen mogen ook moeite doen bijvoorbeeld politieke kwesties te begrijpen. NSE ging het nieuws op een andere wijze vormgeven, daar is ook niet veel van terecht gekomen. Daarnaast ben ik bang dat het presentatieduo na een weekje behoorlijk gaat vervelen, misschien wel door het gebrek aan inhoudelijkheid…

 11. Mickey

  @ Rens

  De uitzending van BB Live is in hilversum (volgens mij ;) :P ), een uur later moet ze in amsterdam zijn (waar ze ook woont) dat is in een uur te doen, van uit amersfoort. en daarna kan ze zo door naar bed. Verder is dat maar 3 uitzendingen (dan is BB afgelopen), hoewel het met BB de Finale moeilijker word whaha ;) :P maarja dat lossen ze vast wel op ;) :D

 12. Rens

  BB Live is vanuit Aalsmeer.

 13. Rens

  Maar bedankt voor je uitleg ;) Wist niet vanwaar Land van M&W werd uitgezonden.

 14. Mickey

  Aalsmeer-amsterdam is ongeveer 21 minutjes :D

  Bron: http://www.routenet.nl/route.asp

 15. Rens

  Dan kun je wel voorstellen hoe chaotisch dat wordt… Na de uitzending in andere kleding vliegen, de auto in en dan huppa in het volgende programma. Een nogal grote omschakeling lijkt mij.

 16. Rene[ van Gee]

  Jammer dat ze meteen weer beginnen met politici terwijk er zat mensen zijn die wel interessant zijn om te interviewen. Helaas voor Briget(leuk wijf, met ballen)en Cees(man met kloten) al meteen een eerste kans gemist

 17. Quajongen

  @vanGee

  “Bridget (leuk wijf, met ballen)”

  Plastic ballen dan toch :)

 18. JEEM

  De Nederlandse televisiezender Talpa heeft van de Stichting Vrienden van De Gelderhorst de participatie jaarprijs gekregen, omdat Talpa de enige zender is die al zijn programma’s ondertitelt. Hierdoor is de zender voor doven veel toegankelijker dan andere Nederlandse zenders. Winston Gerschtanowitz nam de prijs namens Talpa in ontvangst.

 19. Jordy II

  @Theo: oh ik dacht dat Mark Rutte een uitstraling had van een uitgedroogd theezakje na de eerste nachtvorst ;) :P

 20. [dannyºlinkers).nl

  Ik verwacht er eigenlijk niks van.
  Net als B&VD wat bij RTL hoog scoorde, bij Talpa een flop was…

 21. Roy II

  Ik heb er in ieder geval zin in, ik ga zeker kijken. En samen met mij denk ik 460.000 kijkers.

 22. [dannyºlinkers).nl

  @Mediacourant:
  Kijkcijfer Voorspellen: Eerste aflevering het Land van Maas & Geel!

 23. Mickey

  @ Dannylinkers

  Dit word geen 2e B&vD ten eerste zijn bridget en cees compleet andere persoonlijkheden, die ook een hele andere doelgroep aan spreken ;) … ik verwacht er wel redelijk wat van!

 24. Jordy II

  Ach man asjeblieft. Zeik toch niet met: het wordt geen 2e Barend & van Dorp. Als je een late-night talkshow met twee personen op dezelfde plek zet als B&vD dan krijg je gewoon die vergelijkingen. En terecht, mensen denken eenmaal in hokjes.

 25. Coco

  Ze moeten wel met politici beginnen, zitten wij als kijkers niet op te wachten, maar dat wordt in deze verkiezingstijd waarschijnlijk toch gewoon van ze verwacht, ik denk niet dat het denderd zal scoren en ja dat heeft toch ook wel wat te maken met het feit dat hun openingsgast Mark Rutte is, come on, vraag je toch om lage kijkcijfers, neem dan een spraakmakender persoon zoals Rita Verdonk of Aboutaleb of zoiets, maar nee hoor… Daarna komt Leatita Griffiths, op zich wel een leuke gast lijkt me, maar het lijkt erop alsof ze de eerste afleveringen met VVDers gaan vullen.

  IK ben zelf ook voor andere niet-politieke gasten, maar waarschijnlijk wil Johnny-boy laten zien dat er wel degelijk journalistiek gemaakt kan worden op Talpa, al geeft Cees zelf al aan geen journalist te zijn, kortom, het wordt rommelen in de marge.

  Pauw en Witteman vallen inderdaad weleens door de mand, maar toch kijk ik daar liever naar, alhoewel ik wel ff benieuwd ben, verwacht ik er niet zo veel van. Misschien vanavond als eerste aflevering 300.000 kijkers en daarna tsja loopt het terug……

 26. [dannyºlinkers).nl - media

  Inderdaad, Coco.
  Dat is wel vaker bij Talpa, maar ook bij andere zenders, hoewel het bij Talpa erg vaak is.
  De eerste afleveringen van een serie (bijv. DGK) liep redelijk, maar daarna gaat het steeds verder terug !

 27. Mickey

  @ Jordy

  Ja elke Talkshow is BenvD :S …. tuurlijk op dit moment is er maar een show die een barend en van dorp achtige Talkshow maken, dat zijn Paauw en Witteman (en ik vond het uitzonderlijk sportief dat jeroen paauw mee speelde in de promo van “”het land van maas en geel”)

  JENSEN maakt platte no nonsens talk, paauw en witteman maken een serieuze show, en Bridget en Cees geven aan een show te willen maken die een jong publiek met begrijpelijke taal.

  Iets wat we nu nog missen in Nederland!

 28. Chiel

  OFF: SBS6 gaat 1 jan. de hele dag The Bold uitzenden. Geen idee waarom, maar ze doen het :)

 29. Jordy II

  De psychotherapeuten zullen het dan wel druk krijgen

 30. DEN V

  Ik ga vanavond wel even kijken of het wat is.
  Ik verwacht er vrij weinig van, kan het dus alleen maar meevallen.
  Waarschijnlijk wordt het morgen rond die tijd weer gewoon een serie op dvd kijken, want die stapel moet toch ook een keer wegewerkt worden.

 31. Johan

  Ze hadden beter tussen kerst en nieuwjaar kunnen beginnen, als de andere talkshow stilliggen

 32. Jorzz

  @Chiel,

  Dat was al een paar dagen bekend ;), zeiden ze bij SBS6 Shownieuws. Al denk ik niet dat SBS hiermee veel kijkers trekt. Wie wil nou na alle oliebollen en vuurwerk nog The Bold zien? En volgens mij gaat het om Herhalingen

 33. Simon

  Eerste weken nog boven de 300.000 kijkers, daarna lager…

 34. Craig

  Yeah right om 22:30 dit, met al genoeg talkshow concurrentie rond die tijd moet dit gaan scoren?

  Jensen verplettert ze toch wel. :P

 35. Waazaa

  Eerste 2 dagen inderdaad rond de 300.00. Voor dit programma zitten namelijk redelijke kijkers van vanavond ER en morgen voetbal. Maar daarna echt niet meer hoor :P

 36. TwanDS

  Die autocue-boy krijgt het maar druk vanavond met bridget. Die arrogante kees zal alleen maar vragen aan zichzelf stellen…

 37. Mickey

  Cees ;) , TwanDS, Cees ;) whaha :P

 38. ONMClub.net

  Ik zou me kapot lachen, als Bridget & Cees vanavond meer kijkers trekt dat Jensen!…

  BB Live is meestal goed voor een half miljoen, ER ook. Nou een nieuw programma, dus ik gok wel 250.000 – 400.000 kijkers.

  Maarja. Jensen scoort alleen in 20-34 geloof ik, hij heeft soms ook maar 200.000 kijkers :S

 39. Anonymous

  @ONMClub

  Hoezo? Ik denk wel dat Bridget en Cees meer kijkers scoort vanavond, omdat het allemaal nieuw is, netzoals de Gouden Kooi, dat nu ookalweer gezakt is. Hetzelfde als Hart van Nederland vroege Editie

 40. Jorzz

  Hierboven ben ik ;)

 41. Martijnjdd

  Hoewel ik doorgaans positief over Talpa ben, kan ik toch moeilijk geloven dat ze met Bridget & Cees een klapper kunnen maken. De late avond is overvol met talkshows (P&W voor de diepgang en Jensen voor de platte humor) en dus is het moeilijk om daar tussen te komen. De grootste doelgroep wordt namelijk al bediend.

  Ik ga i.i.g. ‘t eens bekijken al staat het deels tegenover Keyzer & de Boer. Kan iemand mij uitleggen waarom deze serie in seizoen 1 maar liefst 22 (!!) afleveringen telt en dat seizoen 2 uit slechts 6 (!!) stuks bestaat?!
  Vreemde combinatie. :?

 42. Chiel

  Q: Dat was al een paar dagen bekend , zeiden ze bij SBS6 Shownieuws.

  Klopt! Daar haalde ik het ook uit. Maar NATUURLIJK kijk ik shownieuws niet live, die 5 minuten die ik kijk…

 43. ONMClub.net

  Ik denk toch echt dat Maasland & Geel op het begin zeer matig gaat scoren, rond de 150 a 300.000 kijkers. Misschien dat het daarna ineens uitgroeit tot een kleine 400.000 kijkers, net als wat met het eerste De Slimste gebeurde. :)

 44. ONMClub.net

  Btw. volgens een medewerker zal Entertainment Live vanaf februari 1x in de week terug komen. Geheel vernieuwd. hmm.. of dat wat gaan worden :P

 45. Theo

  Kan iemand mij uitleggen waarom deze serie in seizoen 1 maar liefst 22 (!!) afleveringen telt en dat seizoen 2 uit slechts 6 (!!) stuks bestaat?!
  Vreemde combinatie.

  Huh??
  Ik hoor toch net in de promo dat het er 16 zijn.
  Maar het zou natuurlijk kunnen dat er in Apeldoorn maar 6 op de kabel komen ;)

 46. Theo

  Naar aanleiding van het starten van “Het land van Maas & Geel
  hier wat meningen uit de pers over Pauw en Witteman.

  Zoals de trouwe mediacouranters weten kan ik me goed vinden in de mening van Mei Li Vos en Max Pam :)
  Het lijkt zelfs of Max Pam mijn verhaaltje gelezen heeft ;)

  http://medialog.blogspot.com/2006/11/pauw-witteman-of-barend-van-dorp.html

 47. Jorzz

  Ik neem ‘Het land van Maas en Geel’ wel op. Ik ga voor Jensen met vanavond de Sugababes! Zijn wel leuke wijffies ;)
  (www.carloirenewebsite.nl)

 48. [MikE]

  Om het te beoordelen ga ik zeker even kijken. Niet dat iemand mijn mening interessant vind.

 49. Joop

  Talpa zegt ook niet bang te zijn voor concurentie lees een artikeltje van Funandmore
  http://www.funandmore.nl/wordpress/?p=477

 50. ONMClub

  Land van M&G is best aardig :)

 51. Erwin

  @ONMClub: hoe kun je dat na 9 minuten zeggen….?

  Ik vond het voorstellen van de gasten erg op die van RUR lijken.

 52. ONM Tha Bomb

  Tot nu toe doet Bridget het erg leuk vind ik, Cees valt wat tegen. Hij probeert grappig te zijn, maar niemand lacht erom en hij zit steeds met z’n hand in z’n gezicht, beetje storend.

  Maar kblijf wel kijken!

 53. Tom

  tja het is de 1ste aflevering… maar het is niet echt een serieuze talkshow..

 54. ONMClub

  Ik kan al meteen zien of het wat is, aan de leader.. het begin etc.. Gewoon leuke combinatie! En Cees probeert grappig te zijn, en dat is juist grappig :P

  Gokje, 180.000 kijkers.

 55. Erik

  Dit gaat niks worden. Die Bridget is toch een ongelooflijke muts. Wedje: Over een half jaar pleite. Net als de Gouden Kooi.

 56. Dummy

  Cees is vervelend, nors, negatief en ruziezoekend :(

 57. Jantje

  Toch heb ik ergens het gevoel dat Bridget en Cees, een goede combinatie zijn. Het programma zelf word op een luchtige manier gebracht. Ik denk dat als er even ‘gesleuteld’ word aan Cees Geel, dat het programma zeker potentie heeft om kijkers (500.000) te trekken.

 58. Martijnjdd

  Ik was niet enorm onder de indruk van het programma. Het is me net allemaal te luchtig. Ik wil of lekkere platte humor (Jensen) of diepgaande gesprekken (P&W). Deze tussenvorm is voor mij vlees noch vis.
  Te snel afkraken na 1 aflevering vind ik te makkelijk, dus ga ik zeker nog eens kijken (als P&W of Jensen geen leukere gasten hebben).

 59. Theo

  Ach het was niet onaardig, maar het is mij toch een beetje TE luchtig, toen dat huppelkutje kwam vertellen over de best geklede man of vrouw ben ik afgehaakt.
  Bij Pauw & Witteman waren er wel weer wat aardige inhoudelijke gesprekken met Benzakour en Neuropsycholoog Sitskoorn.
  Het blijft wel irritant dat Witteman zo partijdig loopt te zuigen bij elke VVD-er die aan tafel zit (vanavond wederom bij van der Linde)

 60. Theo

  Af en toe is het een beetje eng Martijn dat wij tegelijkertijd tot dezelfde conclusie komen :P
  High 5!

 61. Martijnjdd

  Hahaha, ‘t is maar goed dat wij het nu eens zijn met elkaar, want het is me te laat om nu nog een inhoudelijke discussie te starten. Iets wat we beide zo missen op MC. ;)

  Morgen Wilders bij HLVM&G (oeps René), dus dan krijgen ze voor mij een herkansing.

  (Ik ben ozo benieuwd wie straks als eerste na het zien van de SKO-cijfers met de kreet FLOP komt. Met deze voorspelbaarheid ga ik lekker mij bedje op zoeken.)

  Trusten medeloggers.

 62. Theo

  Sweet dreams Martijn :)

 63. A.N.A. List

  233.000 kijkers…. met een nogal aflopend profiel

 64. wim

  233.000 kijkers voor maas en geel.
  803.000 voor pauw en witteman.
  dus?
  En ook de maandagavond overduidelijk voor ned1 hoe je het went of keert.
  de groetjes mike

 65. Mike

  A.N.A. List had inside information!

 66. Theo

  Ik dacht dat Mozart (Wilders) vanavond bij Cees & Bridget zou zitten !!
  Wat een onzin met die leip van Nawijn en zo’n zielig kwisje.
  Snel weer terug naar “Nederland kiest”.

 67. Steefh2O

  wil even wat kwijt over die Cees Geel. Wat een arrogante sukkel is dat zeg. sjonge jonge. gewoon lachwekkend. Maar ‘t grappige is, niet alleen ik vind dat…IEDEREEN vindt dat. Vraag maar ‘s om je heen, geen positief woord over die vent. Zelf ingenomen kwijl. Bridget….enorm lekker ding….maak dat je weg komt bij die vent en ga iets met, bijvoorbeeld Beau presenteren, die wel goed is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.