Catherine Keyl: ‘Het gaat niet om geld’

Catherine Keyl presenteert vanaf maandag nog acht keer haar goed bekeken talkshow Max en Catherine, daarna stopt ze. Het geldbedrag dat omroep Max haar wil bieden om te blijven, be- schouwt ze als een compliment. Maar ze wimpelt het wel weg. “Het gaat niet om geld“, vertelt Catherine in De Telegraaf. “Als ik had gewild had ik miljoenen kunnen verdienen met commercials of tonnen door naakt in de Playboy te poseren.

De enige reden om te stoppen is dat Catherine meer tijd voor zichzelf wil hebben. Voorzitter Jan Slagter van omroep MAX wil Catherine graag één keer in de week op televisie hebben. “Ik luister nu alleen maar. Misschien wil ik dat in maart. Maar deze werkdruk moet nu echt even van mijn schouders. Weet je, ik wil kwaliteit leveren, ik kan niet onder mijn eigen maat presteren en dat betekent dat ik bijna geen tijd heb om te leven. En ik heb wel behoefte aan die tijd.

Catherine zegt inmiddels ruim honderdzestige bekende Nederlanders geïnterviewd te hebben. “Je moet je ook afvragen of er nog genoeg mensen over zijn om een interessante show rond te bouwen.” Max & Catherine is momenteel één van de best bekeken programma’s op Nederland 2. “Anderhalf jaar geleden ben ik uitgelachen. Ik zou als overjarige presentatrice nog een kansje krijgen bij een nieuwe omroep, die het stempel oubollig meekreeg. Daar werd heel geringschattend over gedaan. Zulke opmerkingen stimuleren mij stiekem. Het maakt me opstandig en strijdlustig: ‘pas maar op’, denk ik dan, ‘je zult wat beleven’. En de sport is om samen met jonge mensen uit de redactie een dijk van een programmaformule neer te zetten. Ik wil dat zij zich ook gelukkig voelen. Dit werk is geen baan. Dit is een leven.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen