Woordspel Lingo van de buis

Het spelprogramma Lingo verdwijnt van de buis. Lingo trekt volgens de omroepleiding van Nederland 1 te veel oudere kijkers. “Het is een prima spelletje, dat het heel goed doet, maar sinds de nieuwe zenderindeling per 1 september proberen we Nederland 1 wat te verjongen“, aldus netcoördina- tor Ton F. van Dijk (44) in Trouw. In samenwerking met de TROS, dat Lingo uitzendt, wordt nu gezocht naar een opvolger van het woordspel, dat al sinds 1989 op televisie te zien is.

De omroepleiding wil per 1 januari stoppen met Lingo. Producent IdtV heeft de opdracht gekregen een alternatief te bedenken dat voor jongeren aantrekkelijk is. IdtV-directeur Frank de Jonge vindt het jammer dat Lingo verdwijnt. “Het programma trekt dagelijks 800.000 – 900.000 kijkers. Deze mensen zullen bij de commerciële omroep tevergeefs zoeken naar zo’n spelletje. Wat mij betreft mag Lingo weg van Nederland 1, maar plaats het dan op een andere publieke zender.

Van Dijk ziet daar niets in en wil definitief de stekker uit Lingo trekken. “Sinds de nieuwe zenderindeling is het bereik van de publieke omroep onder jongeren gelukkig met 5 procent gestegen, maar we zijn nog lang niet waar we wezen willen. Lingo zorgt voor een te oud profiel en daarom willen we iets anders.(Foto: Gentle Look)

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen