Omstreden concert Madonna bij de VARA

De VARA zendt in december het laatste concert van Madonna in zijn geheel uit. Dat meldt een woordvoerster van de omroep. De Amerikaanse tv-zender NBC zal het concert eind november op de buis brengen, maar heeft er voor gekozen de omstreden kruisigingsact niet te tonen. De VARA zendt het concert waarschijnlijk rond de jaarwisseling uit op Nederland 3 en laat de scène wel zien. Het concert was onderdeel van de Confessions-tour.

NBC zendt de bewuste scène niet uit onder druk van conservatieve christelijke groepen, die Madonna van heiligschennis beschuldigen. Madonna hangt tijdens het nummer ‘Live to Tell’ aan een groot kruis met een doornenkroon op haar hoofd. De Amerikaanse kijker krijgt op dat moment andere beelden van het concert te zien. Als Madonna het crucifix weer verlaat, krijgt de Amerikaanse kijker haar weer te zien.

Madonna zorgde met de scène over de hele wereld voor opschudding. Het twee uur durende concert, dat in Londen werd opgenomen, komt in de Verenigde Staten op 22 november op tv. De VARA zendt het concert waarschijnlijk rond de jaarwisseling uit.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen