Hertsenberg heeft profijt van presentatiewerk

Geplaatst op Sat 14 Oct 2006 om 10:45

Antoinette Hertsenberg (foto) kan goed gebruikmaken van haar positie als presentatrice van de goed bekeken TROS-consumentenrubriek Radar. Dat bekende Hertsenberg gisterenavond in RTL Boulevard. Onlangs vertoonde haar auto enige mankementen. “En daar wilden ze maar niets aan doen“, vertelt de presentatrice. “En op een bepaald moment had ik toen een briefje geschreven en toen kwam binnen twee dagen de commercieel directeur bij mij thuis een kopje koffie drinken.”

“Ik had het idee dat met andere klanten dat niet gebeurd was”, grapt Antoinette.

Als woordvoerster van de Dierenbescherming maakte Antoinette jaren terug in het programma NOVA zo’n indruk dat diverse partijen haar benaderden om voor televisie te gaan werken. “Naar aanleiding van dat interview belden verschillende partijen en die zeiden: ‘Jij moet wat op televisie gaan doen, want daar ben je geknipt voor. En één van die partijen was de TROS.” Antoinette is haar liefde voor dieren echter niet verloren. “Ik ben vegetariër. Ik eet geen dieren. Dat is een hele bewuste keuze. Wij voeden onze kinderen ook vegetarisch op, die eten ook geen dieren.

Antoinette heeft het imago van een ijskoningin. “Of je bent de lekkere meid, of je bent de mooie meid of je bent de bitch. En aangezien we toch vrij serieus bezig zijn en mensen ook op het matje roepen, dan ben je al gauw de bitch. Nou, ‘so be it’.
6 Reacties op “Hertsenberg heeft profijt van presentatiewerk”


 1. Mike

  Ik had het interview met Antoinette gezien. Ze is ook heel gelovig. Ze houdt iedere zaterdag een sabbat. Dat had ik niet verwacht. Ik had haar nuchterder ingeschat.

 2. M@rk-Bred@.

  Echt een vakvrouw die Antoinette! Gefeliciteerd met de geweldige kijkcijfers van zowel “Radar” als “Opgelicht”…Super!

 3. Theo

  Een vreselijk vooringenomen rancuneus wijf, en de uitstraling van een diepvrieskist.

  De onderzoekjournalistiek (voor zover daar sprake van is) is bij een consumenten programma als Radar zowiezo broddelwerk om niet te zeggen bagger.
  De Tros staat wat dit soort programma’s betreft erg dicht bij de verslaggeving van hun stiefzusje “de Telegraaf”

 4. Wimke

  Idd, een ijskoningin. Ze kijkt vreselijk koel.
  Ik kijk nooit naar Radar.
  IK heb het interview met haar ook gezien ! Zaterdag’s werkt ze niet :)

 5. Ik zeg ook wat

  Ze doet het perfect ,van mij mag ze nog lang doorgaan.

 6. Mag dit ook even gezegd worden?

  Erg opvallend die actie met Appie over Halal, ze is voor de dieren je en dan mag je je programma misbruiken voor propaganda voor die jongens van de partij voor de dieren, lekker doorzichtig. Zouden de feiten eigenlijk wel kloppen? Trouwens, Halal vlees is best lekker hoor!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.