CDA woedend om verdwijnen Lingo

De Tweede Kamer vindt het een schande dat netcoördinator Ton F. van Dijk van Nederland 1 heeft besloten om de woordquiz Lingo te stoppen. Dat meldt het ANP. Van Dijk vindt dat het woordspel te veel oudere kijkers trekt. CDA-Kamerlid Joop Atsma heeft minister Maria van der Hoeven (Media) over de kwestie bevraagd. Volgens Atsma raakt de beslissing van Van Dijk het hart van het publieke bestel. Ook de PvdA noemt het schrappen van Lingo schandelijk.

Wat is dat voor raar soort discriminatie? Donderdag keken er iets meer dan 800.000 kijkers. Blijkbaar zijn dat veel ouderen, maar is dat erg?”, vraagt Joop Atsma (CDA) zich af. Ons publieke omroepbestel is niet gemaakt voor dit soort overwegingen, maar dat alle groepen in de samenleving moeten worden bereikt.

Het CDA wil dat Van der Hoeven bekijkt hoe Hilversum met pluriformiteit omgaat en dat ze ingrijpt. Atsma vindt het absurd dat één man een programma als Lingo kan stoppen, tegen de wil van de TROS. Hij noemt het ‘een dictaat van de coördinator’.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen