Balkenende boos op Pauw en Witteman

Premier Jan Peter Balkenende is boos op Jeroen Pauw en Paul Witteman. Balkenende was afgelopen woensdag te gast in de talkshow van het duo. De premier was niet te spreken over de opzet van het interview. Hij stoorde zich eraan dat Pauw en Witteman tegen het einde van de uitzending zeven ‘Balkenende- bloopers’ toonden. Ernst-Jan Pfauth, student commu- nicatiewetenschap, was woensdag bij de uitzending aanwezig. Hij was na de opnames van de talkshow getuige van een ‘heftige woordenwisseling’ tussen Jan Peter Balkenende en Paul Witteman.

Pfauth zag Jan Peter na de uitzending poseren met vier gasten uit het publiek. “Plotseling kwam Witteman aanlopen die op verbaasde toon vroeg: ‘Ga je nu weg, Jan Peter?’ De fotoglimlach van Balkenende verdween en maakte plaats voor een kwade blik zoals u die kent van zijn debatten met Halsema“, schrijft Pfauth op zijn site. ‘Ja! Ik vind dit geen manier van werken. Dit was niet afgesproken!’, zou Balkenende geroepen hebben. ‘Het gesprek was goed, maar het einde onacceptabel!’

Nadat Paul Witteman zijn collega’s had ingelicht vroeg ik hem wat er zich nu precies had voorgedaan. Hij vertelde mij dat Balkenende zich gestoord had aan de zeven bloopers die Pauw & Witteman tegen het einde van het programma lieten zien. Volgens Paul was Balkenende ‘woedend vertrokken'”, aldus Pfauth.

Na afloop van de uitzending woensdag was er ook kritiek op Ali B., die in dezelfde aflevering te gast was. De rapper heeft minister-president Balkenende volgens sommigen veelvuldig onbeleefd aangesproken. “Ik heb heel veel leuke berichten op mijn gastenboek ontvangen en terecht ook een paar kritieken over het feit dat ik de Minister-President onbeleefd aansprak. Balkenende zelf beschouwde het gelukkig als een compliment omdat dit hem jonger maakte“, schrijft Ali B. op zijn website.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen