Francesca moet wennen aan Nederlandse werkwijze

Dancing on Ice-presentatrice Francesca Vanthielen moet wennen aan de Nederlandse manier van televisiemaken. Dat zegt zij in Televizier. De Vlaamse Francesca is samen met Martijn Krabbé verantwoordelijk voor de presentatie van de ijsdansshow, die in Nederland wordt uitgezonden door RTL 4 en in België te zien is bij de televisiezender VTM.

De Nederlandse werkwijze is flink wennen voor de 33-jarige presentatrice. “Zo anders dan in België. In Vlaanderen hebben we een draaiboek dat vastligt. Hier is veel meer een houding van: we zien wel“, aldus Vanthielen in het programmablad Televizier. “Een risico als je live gaat. De Vlaamse manier vind ik prettiger, maar dat vrije heeft ook wel wat. Ik vind het plezant dat er verschillen zijn in presenteren.

In Nederland is Francesca een nieuwkomer, maar in België loopt ze al twintig jaar mee in de mediawereld. “Net als Martijn trouwens, hij zit net zo lang in het vak. Allebei zijn we heel jong begonnen. Dat het klikt tussen ons heeft daar zeker mee te maken. Ik voel zijn ervaring en vakmanschap. We hebben een andere aanpak, maar dat hoeft het werk niet in de weg te staan. Zowel voor hem als mij is het aanpassen.

Als Francesca door het programmablad gevraagd wordt naar haar privé-leven, reageert ze ongelovig. “Dat hou ik graag voor mezelf. Vertellen Nederlanders wel alles open en bloot over hun relaties en zo? In België wordt dat minder gedaan. En dat wil ik ook zo houden. Ik vertel graag over wat ik doe. En mensen kunnen mijn mening vragen; als ik er iets van afweet, zal ik die geven. Maar echt persoonlijke dingen, nee, daar draait het toch niet om? Ik hou niks verborgen, er zijn geen geheim, maar ik ga niet van alles over mijn privé-leven vertellen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen