Talpa verwerft Spaanse voetbalrechten

Talpa heeft voor de komende drie seizoenen de rechten verworven voor de Spaanse Primera Division. Met de digitale televisiezender Sport1 is afgesproken dat zij exclusief de live wedstrijden van deze league mogen uitzenden. Tevens is een overeen- komst gesloten met Sport1 om ook de rechten voor de Nederlandse markt te delen van nog vijf van de grootste voetbalcompetities van Europea en de Engelse FA Cup.

Het gaat hierbij om alle wedstrijden uit de Duitse Bundesliga, Italiaanse Serie A, Portugese SuperLiga, Franse Ligue 1, Schotse Premier League en Engelse FA Cup. Tot voor kort waren de uitzendrechten van deze competities verdeeld over beide partijen. Alle topwedstrijden van deze topcompetities zijn exclusief live te zien op Sport1, terwijl Talpa deze competities in samenvatting brengt.

Deze Europese competities vormen een prachtige aanvulling op ons Nederlandse voetbalpakket met de Eredivisie, Jupiler League, de KNVB Beker, de uitwedstrijden van Oranje en de wedstrijden van Jong Oranje“, aldus Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV. “Op zaterdagavond zullen we vanaf komend weekend oude tijden laten herleven met een overzicht van de wedstrijden uit de Bundesliga om 18.00 uur. Vanaf volgende week bieden we de kijkers op zondag aan het eind van de avond een rondje langs bijna alle Europese velden, met onder meer uitgebreide aandacht voor alle hoogtepunten en samenvattingen van de Spaanse en Italiaanse competitie. Zo hoeven voetballiefhebbers niet langer te zoeken. Ze kunnen het hele jaar door bij Talpa terecht voor een zeer compleet voetbaloverzicht.

Sport1 biedt als enige televisiezender in Nederland een compleet overzicht van alle Europese voetbalcompetities, inclusief de Champions League en Engelse Premier League“, vertelt Jeroen Bergman van Chellomedia, eigenaar van Sport1. “Alle topwedstrijden worden live uitgezonden op Sport1 dat op digitale kabel tot 8 kanalen beschikbaar heeft om tegelijk verschillende wedstrijden uit te zenden. Het is aan de voetballiefhebber om de wedstrijd van zijn keuze te selecteren. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat Sport1 het alleenrecht heeft in Nederland op de live wedstrijden van alle betrokken competities.(Foto: Wim Kluvers)

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen