Sacha de Boer: ‘Wij hebben van RTL Nieuws gewonnen’

Sacha de Boer, presentatrice van het NOS Journaal, denkt dat de concurrentiestrijd tussen het Journaal en RTL Nieuws gestreden is. “De wedloop met RTL Nieuws is voorbij. Die hebben wij gewonnen“, aldus Sacha de Boer bij Publiek Centraal. Ondanks alle veranderingen bij de Publieke Omroep blijft het goed bekeken Acht uur Journaal op Nederland 1 staan. Het Journaal van zes uur verhuist op 4 september van Nederland 2 naar Nederland 1.

Sacha de Boer: “We gaan ook voor Nederland 3 een speciaal journaal maken dat is afgestemd op de doelgroep van die zender. Dat zou vanaf 1 januari te zien moeten zijn. Op Nederland 2 zijn we nu alleen om 10 uur te zien en voor alle andere bulletins moet je op Nederland 1 te zien zijn.” De dagelijkse actualiteit wordt op Nederland 3 vooral behandeld in het programma De wereld draait door met Matthijs van Nieuwkerk. Zijn programma verhuist van zeven uur naar half acht. “Van mij had de Wereld draait door gewoon tussen 7 en 8 mogen blijven staan“, zegt Van Nieuwkerk.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen