Herman Helpt begin oktober bij RTL 5

Herman den Blijker is vanaf dinsdag 3 oktober (21.30 uur) te zien in het RTL 5-programma Herman Helpt. In deze serie ontvangt hij klachten over de keuken van verschillende instanties zoals een boorplatform, het leger en een bejaardenhuis, maar ook van mensen thuis. Herman gaat de uitdaging aan om de verantwoordelijke koks op het juiste spoor te krijgen. Den Blijker was eerder te zien in het programma Herrie in de Keuken.

RTL 5 brengt in het najaar vooral veel realityprogramma’s op de buis. Vanaf maandag 4 september komt de zender met het veelbesproken Dat zal ze leren. In de negendelige realityserie ondergaat een groep moderne pubers een maand lang het schoolsysteem uit de jaren vijftig. Dat gebeurt in een speciaal hiervoor ingerichte kostschool, inclusief HBS-leerstof en onder het toeziend oog van een stel strenge leraren dat van het woord inspraak nog nooit heeft gehoord. Maaltijden en de vrijetijdsbestedingen (hoepelen, sjoelen, halma) uit deze periode worden hierbij eveneens ingevoerd. De leerlingen krijgen ook kleding en een kapsel uit die tijd aangemeten. Andersom betekent dit ook dat mobiele telefoons, MP3-spelers, piercings en baseball caps bij de deur moeten worden ingeleverd.

De klas met 24 leerlingen, qua samenstelling een afspiegeling van de huidige maatschappij, krijgt hiermee de kans om de generatiekloof te overbruggen. “Zowel de leerlingen als de kijkers maken met

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen